Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Προκλήσεις από τουρκική τράπεζα!

3 απαντήσεις

Σελίδα 2 από 3 Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

Προκλήσεις από τουρκική τράπεζα! - Σελίδα 2 Empty Απ: Προκλήσεις από τουρκική τράπεζα!

Δημοσίευση από MaDriDisM Σαβ 21 Φεβ 2009, 9:21 pm

billybiros έγραψε:Μου θυμίζεις τους Φαρ$ελονίστας όταν στερούνται επιχειρημάτων.

Ενώ το δικό σου ατράνταχτο επιχείρημα είναι ότι η Ελλάδα προκαλεί στο Αιγαίο;;;
ΟΚ πάσο... :bow:

billybiros έγραψε:Στο τελευταίο επεισόδιο με θύμα τον Ελληνα πιλότο (Μάιος 2006) που συνέβη σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «21 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου και εντός του FIR Αθηνών».
Τι απο όλα αυτά συνέβη, για να το καταλάβω κι εγώ; :hmmm:

Και αυτό τι σημαίνει;;
Μια αερομαχία δεν παραμένει σε ένα σταθερό σημείο.
Αεροπλάνα είναι, δεν είναι παλεστές...
Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις....

billybiros έγραψε:
Δεν είναι φυσικά το ίδιο με την κατοχή και τον πόλεμο - αλλά δεν είναι και το αγιότερο πράγμα στον κόσμο ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σωστά, η Ελλάδα φταίει που εισέβαλε η Τουρκία.... :emocion29:

billybiros έγραψε:Madridism καλά τα συμφέροντά της Ελλάδος αλλά δεν μπορούμε να τα βλέπουμε και όλα "μπλε".

Καλά τα λες.
Οι Τούρκοι δεν έχουν καμία σκοπιμότητα σε όσα κάνουν στο Αιγαίο, τηρούν πάντα τη νομιμότητα και εμείς οι τρελλοί τους προκαλούμε. Ούτε γκρίζες ζώνες και κουραφέξαλα υπάρχουν...παραμύθια των ΜΜΕ είναι όλα που είναι και φασίστες (μην το ξεχνάμε αυτό)....
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Αριθμός μηνυμάτων : 3479

http://www.RealGR.tk/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Προκλήσεις από τουρκική τράπεζα! - Σελίδα 2 Empty Απ: Προκλήσεις από τουρκική τράπεζα!

Δημοσίευση από billybiros Σαβ 21 Φεβ 2009, 9:55 pm

MaDriDisM έγραψε:Ενώ το δικό σου ατράνταχτο επιχείρημα είναι ότι η Ελλάδα προκαλεί στο Αιγαίο;;;
ΟΚ πάσο... :bow:
Aυτο που λέω είναι οτι τα ίδια που κάνουν οι Τούρκοι κάνουμε και εμείς....
και όπως παραβιάζουν οι Τούρκοι τους διεθνείς κανόνες ετσι το κάνουμε και εμείς.
Το παραπάνω αποτελεί συμπέρασμά - το επιχείρημα είναι οι κανόνες που σου παρέθεσα παραπάνω.

MaDriDisM έγραψε:
billybiros έγραψε:Στο τελευταίο επεισόδιο με θύμα τον Ελληνα πιλότο (Μάιος 2006) που συνέβη σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «21 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου και εντός του FIR Αθηνών».
Τι απο όλα αυτά συνέβη, για να το καταλάβω κι εγώ; :hmmm:

Και αυτό τι σημαίνει;;
Μια αερομαχία δεν παραμένει σε ένα σταθερό σημείο.
Αεροπλάνα είναι, δεν είναι παλεστές...
Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις....
Και σημαίνει αυτό;;
Οτι σκοτώθηκε ένα ακόμα παλικάρι τσάμπα σημαίνει!!!
Αυτό σημαίνει.

MaDriDisM έγραψε:Σωστά, η Ελλάδα φταίει που εισέβαλε η Τουρκία.... :emocion29:
Καλά τα λες.
Οι Τούρκοι δεν έχουν καμία σκοπιμότητα σε όσα κάνουν στο Αιγαίο, τηρούν πάντα τη νομιμότητα και εμείς οι τρελλοί τους προκαλούμε. Ούτε γκρίζες ζώνες και κουραφέξαλα υπάρχουν...παραμύθια των ΜΜΕ είναι όλα που είναι και φασίστες (μην το ξεχνάμε αυτό)....
Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, οταν λέω οτι και οι Ελληνες και οι Τουρκοι κάνουν τα ίδια και όταν λέω οτι και οι Ελληνες και οι Τουρκοι παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες νομίζω πως ειναι σαφές τι εννοώ.

MaDriDisM έγραψε:παραμύθια των ΜΜΕ είναι όλα που είναι και φασίστες (μην το ξεχνάμε αυτό)....
Ποια ΜΜΕ βρε MaDriDisM;
Πότε μάθαμε την Αλήθεια απο τα Ελληνικά ΜΜΕ;
... και τα Ελληνικά και τα Τουρκικα τα ίδια ψέματα λένε.

Ομολόγησε ο Αττίλας τις εκτελέσεις των Ελληνοκυπρίων και στην Τουρκία πήγανε να το φάνε.
Ευτυχώς που υπήρξαν και πιο ψυχρεμες φωνές και παραδέχτηκαν οτι αυτά που έλεγε ήταν η αλήθεια.

Εμείς πότε θα παραδεχτούμε όλη την αλήθεια;
billybiros
billybiros
Member
Member

Αριθμός μηνυμάτων : 4512

https://realgr.forumgreek.com

Δημοσίευση από MaDriDisM Σαβ 21 Φεβ 2009, 10:14 pm

billybiros έγραψε:
Aυτο που λέω είναι οτι τα ίδια που κάνουν οι Τούρκοι κάνουμε και εμείς....
και όπως παραβιάζουν οι Τούρκοι τους διεθνείς κανόνες ετσι το κάνουμε και εμείς.
Το παραπάνω αποτελεί συμπέρασμά - το επιχείρημα είναι οι κανόνες που σου παρέθεσα παραπάνω.

Επιχείρημα του στυλ "προκαλούμε εμείς, άρα οταν παρανομούν δεν μιλάμε" δεν στέκει.
Αυτό είπα εγώ.

billybiros έγραψε:
Και σημαίνει αυτό;;
Οτι σκοτώθηκε ένα ακόμα παλικάρι τσάμπα σημαίνει!!!
Αυτό σημαίνει.

Κάτσε, εσύ μας τόνισες τα 21 μίλια.
Άλλο θέμα το πόσα μίλια ήταν, άλλο το να αξίζει να πεθάνει καποιος για την πατρίδα του.
Μην το γυρνάς συνεχώς αλλού το θέμα.

Αυτά τα περί τσάμπα τράβα πες τα σε αυτά τα παληκάρια που πολεμάνε κάθε μέρα εκεί πάνω, να δούμε τι απαντηση θα πάρεις. :;):
Δεν νομίζω πάντως να συμφωνήσουν μαζί σου....!

billybiros έγραψε:Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, οταν λέω οτι και οι Ελληνες και οι Τουρκοι κάνουν τα ίδια και όταν λέω οτι και οι Ελληνες και οι Τουρκοι παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες νομίζω πως ειναι σαφές τι εννοώ.

Πηγαίνουμε εμείς στον εναέριο χώρο τους και κάνουμε παραβιάσεις;;;
Δεν νομίζω eusa naughty
Απειλήσαμε την Τουρκία με πόλεμο;;;
Δεν νομίζω eusa naughty
Εισβάλαμε σε ξένο κράτος;;;
Δεν νομίζω eusa naughty

billybiros έγραψε:Ομολόγησε ο Αττίλας τις εκτελέσεις των Ελληνοκυπρίων και στην Τουρκία πήγανε να το φάνε.
Ευτυχώς που υπήρξαν και πιο ψυχρεμες φωνές και παραδέχτηκαν οτι αυτά που έλεγε ήταν η αλήθεια.

Εμείς πότε θα παραδεχτούμε όλη την αλήθεια;

Η οποία αλήθεια είναι ΠΟΙΑ;;;
Για πες...
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Κυρ 22 Φεβ 2009, 10:59 pm

MaDriDisM έγραψε:Επιχείρημα του στυλ "προκαλούμε εμείς, άρα οταν παρανομούν δεν μιλάμε" δεν στέκει.
Αυτό είπα εγώ.
Δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε συνεχώς για τις "υποτιθέμενες" παρανομίες των άλλων γιατί 1ον) δεν είναι πάντα έτσι και 2ον)γιατί ότι κάνουνε αυτοί το κάνουμε και εμείς.

MaDriDisM έγραψε:Αυτά τα περί τσάμπα τράβα πες τα σε αυτά τα παληκάρια που πολεμάνε κάθε μέρα εκεί πάνω, να δούμε τι απαντηση θα πάρεις.
Τα έχω πει και οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση (ειδικά οι μεγαλύτερης ηλικίας).
Τι νομίζεις; δεν ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει; κάθε μέρα κινδυνεύουν και δίνουν μάχες στον αέρα και δεν ξέρουν την πραγματικότητα; η μήπως ενημερώνονται και αυτοί για όλο το θέμα απο τα κανάλια;

MaDriDisM έγραψε:Εμείς πότε θα παραδεχτούμε όλη την αλήθεια;
Η οποία αλήθεια είναι ΠΟΙΑ;;;
Για πες...
Ποια αλήθεια!!!
Αυτήν που κρυβόμαστε πίσω απο δάκτυλο μας και σαν στρουθοκάμηλοι κάνουμε πως μερικά πράγματα δεν γίναν ποτέ.

Ο Τουρκος Ατίλας παραδέχτηκε το πασιφανές, οτι οι Τουρκοι εκτελέσανε Ελληνοκύπριους και κάποιοι στην Τουρκία τον θεωρήσανε τρελό και προδότη.

Τι θα γίνει εδώ στην Ελλάδα αν μιλήσουμε για τις δολοφονίες γυναικόπαιδων και αθώων Τουρκοκυπρίων απο δικούς μας ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιστές; Εκτός κι αν εξαφανίστηκαν και αυτοί μόνοι τους!

Ποιος μιλάει για Ιστορικά γεγονότα όπως οι σφαγές της Κρήτης και σε ποιο βιβλίο ιστορίας διαβάσαμε για την πολιορκία της Τρίπολης και την συμφωνία του Κολοκοτρώνη με τον Τούρκο Αγα περί παράδοσης των Τούρκων την επομένη και το ίδιο βράδυ οι "ήρωες μας" σκαρφάλωσαν τα τείχη και κατέσφαξαν τους Τούρκους;

Ποιος μιλάει πραγματικά για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο και τις Ελληνικές παραβιάσεις; ή ποιος έχει εξηγήσει οτι το όλο θέμα των αναχαιτίσεων γίνεται σε διεθνή χώρο;

Ποίος λέει οτι για παράδειγμα στο Κυπριακό αυτή που δεν θέλει να λυθεί το θέμα δεν είναι ούτε η Τουρκία ούτε η Αμερική αλλά η Κυπριακή Ορθόδοξη εκκλησία; και ποιος λέει τι έγιναν στα αλήθεια τα σπίτια των Τουρκοκυπρίων στις περιοχές που κατέλαβαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ; Που αντί να δοθούν σε αυτούς που χάσανε τα δικά τους τα πήρε στα χέρια της η παναγιωτάτη Ορθοδοξος εκκλησία και τα πούλησε.

Ποιος μιλάει για το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, και το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο έστησαν εκεί οι βυζαντινοί αυτοκράτορες.

Ποιος μιλάει για τους αφορισμούς και τις απειλές και την προδοσία (αυτών που υποτίθεται ύψωσαν το λάβαρο της επανάστασης) για να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων.
Πολλοί απο αυτούς που τιμούμε σήμερα σαν ήρωες, ήταν στην πραγματικότητα προδότες!!!

Αντι αυτού μιλάμε ακόμα για παραμυθάκια (όπως το ''κρυφό σχολείο'') και άλλα πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ!!!

Πότε μάθαμε την αλήθεια από Ελληνικά κανάλια; Ακόμα και σήμερα και ακόμα και για θέματα που δεν αφορούν την Ελλάδα. Μιλάει κανείς για την δράση των Παλαιστινιακών αρχών και τον όλο ρόλο τους στο μεσανατολικό.
Υπάρχει στα αλήθεια κανείς που να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα με το Παλαιστινιακό - ενημερωμένος από τα Ελληνικά κανάλια;

Αυτές είναι μερικές απο τις αλήθειες που κρύβουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα!!!
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Δευ 23 Φεβ 2009, 12:28 pm

billybiros έγραψε:
Ποιος μιλάει για Ιστορικά γεγονότα όπως οι σφαγές της Κρήτης και σε ποιο βιβλίο ιστορίας διαβάσαμε για την πολιορκία της Τρίπολης και την συμφωνία του Κολοκοτρώνη με τον Τούρκο Αγα περί παράδοσης των Τούρκων την επομένη και το ίδιο βράδυ οι "ήρωες μας" σκαρφάλωσαν τα τείχη και κατέσφαξαν τους Τούρκους;

Ναι...σωστά....κατέσφαξαν αυτούς που επί 400 χρόνια τους θεωρούσαν κατώτερα όντα και τους συμπεριφέρονταν χειρότερα κι από τα σκυλιά τους. Τι αιμοβόροι που είμαστε....

Βέβαια σύμφωνα με κάτι "ειδήμονες" της άκρας αριστεράς μια χαρά περνούσαμε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, οπότε οι παλιοφασίστες-ρατσιστές κακώς έσφαξαν τους Τούρκους που μας αγαπούσαν τόσο.

billybiros έγραψε:Ποίος λέει οτι για παράδειγμα στο Κυπριακό αυτή που δεν θέλει να λυθεί το θέμα δεν είναι ούτε η Τουρκία ούτε η Αμερική αλλά η Κυπριακή Ορθόδοξη εκκλησία;

Ναι, η κυπριακή εκκλησία ήθελε να διχοτομηθεί η Κύπρος.
Η Αμερική καθόλου δεν το ήθελε ούτε και η Αγγλία που έκαναν το παν για να μπει εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία, η οποία είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφερόταν.

Και μιας και μας λες ότι ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες για τη "σφαγή" της Κρήτης, για πες μου γιατί άργησε τόσο να ενωθεί η Κρήτη με την Ελλάδα;;

billybiros έγραψε:Ποιος μιλάει για το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, και το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο έστησαν εκεί οι βυζαντινοί αυτοκράτορες.

Οι βυζαντινοί αυτοκράτορες δεν ήταν όλοι Έλληνες και η βυζαντινή αυτοκρατορία δεν ήταν ελληνικό κράτος.
Ήταν χριστιανικό κράτος αποτελούμενο από πολλές εθνότητες, όπου ζούσαν και οι Έλληνες.
Μόνο που ο όρος "Έλληνας" τότε θεωρούνταν προσβολη, γιατί οι Έλληνες θεωρούνταν ειδωλολάτρες.
Συνβεπώς τα όποια "σφαγεία" (που παρεπιπτόντως αυτό που αναφέρεις δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλα) δεν αφορούν και τόσο τους Έλληνες.

billybiros έγραψε:Αντι αυτού μιλάμε ακόμα για παραμυθάκια (όπως το ''κρυφό σχολείο'') και άλλα πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ!!!

Το έχεις ψάξει εσύ και το ξέρεις ότι δεν υπήρχε;;
Επειδή το λένε κάποιοι παπαροαριστεροί πάει να πει ότι έτσι είναι κιόλας;;
Γιατί εγώ από ιστορικές πηγές άλλα ξέρω.

Αν είχες ψάξει παντως περισσότερο την Ιστορία του Βυζαντίου, περισσότερο άλλα πράγματα θα μου ανέφερες ως εναντίωση προς την Εκκλησία, παρά αυτά που αναφέρεις... smile

billybiros έγραψε:Υπάρχει στα αλήθεια κανείς που να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα με το Παλαιστινιακό - ενημερωμένος από τα Ελληνικά κανάλια;

Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου.
Αν και άσχετο με το θέμα μας, τα κανάλια κρύβουν πολλές αλήθειες.

Επίσης, τα βιβλία ιστορίας κρύβουν πολλές αλήθειες και διδάσκουν μια επιφανειακή μόνο όψη της Ιστορίας. Γι' αυτό κι εγώ Ιστορία έμαθα ουσιαστικά από βιβλία εκτός από το σχολείο. :;):
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από Eladir Δευ 23 Φεβ 2009, 6:40 pm

Επιφανειακα δεν θα ταν τοσο κατακριτεο. Το να κρυβουν πραγματα ομως ή να τα λενε απο τη μια μονο πλευρα εκει ειναι το κακο.
Eladir
Eladir
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 5722

http://sport-fm.gr

Δημοσίευση από billybiros Τρι 24 Φεβ 2009, 1:13 am

MaDriDisM έγραψε:Ναι...σωστά....κατέσφαξαν αυτούς που επί 400 χρόνια τους θεωρούσαν κατώτερα όντα και τους συμπεριφέρονταν χειρότερα κι από τα σκυλιά τους. Τι αιμοβόροι που είμαστε....

Βέβαια σύμφωνα με κάτι "ειδήμονες" της άκρας αριστεράς μια χαρά περνούσαμε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, οπότε οι παλιοφασίστες-ρατσιστές κακώς έσφαξαν τους Τούρκους που μας αγαπούσαν τόσο.
Φυσικά και δεν περνούσαμε τέλεια επί Τουρκοκρατίας, μην πάμε απο το ένα άκρο στο άλλο!
Αυτό που σου αναφέρω είναι απλά η αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα που δεν αναφέρονται στα δικά μας βιβλία!
Και αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια πρέπει να τα δούμε όλα και ψυχρεμα χωρίς ακροδεξιούς (εθνικιστικούς) αλλά ούτε και ακροαριστερούς (αντεθνικιστικούς) φανατισμούς.
Το ότι συνέβησαν έτσι όμως τα γεγονότα στην Τρίπολη είναι η αλήθεια και δεν χρειάζεται να περνάμε απο το ένα άκρο στο άλλο.

MaDriDisM έγραψε:Ναι, η κυπριακή εκκλησία ήθελε να διχοτομηθεί η Κύπρος.
Η Αμερική καθόλου δεν το ήθελε ούτε και η Αγγλία που έκαναν το παν για να μπει εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία, η οποία είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφερόταν.
Μιλάω πολύ προσεκτικά. Δεν είπε κανένας πως η εκκλησία ήθελε να διχοτομηθεί η Κύπρος (μην παρερμηνεύεις).
Η εκκλησία της Κύπρου είναι ο πρώτος που δεν θέλει και κάνει τα πάντα ώστε να μην λυθεί (πραγματική και Ρεαλιστική λύση στο Κυπριακό).
Όσον αφορά την Τουρκία τώρα, πότε δεν ήταν εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο;
Μην ξεχνάς οτι τα τουρκικά πάντα ήταν (και ακόμα είναι) επίσημη Γλώσσα της Κύπρου (μαζί με τα Ελληνικά και τα Αγγλικά).

MaDriDisM έγραψε:Και μιας και μας λες ότι ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες για τη "σφαγή" της Κρήτης, για πες μου γιατί άργησε τόσο να ενωθεί η Κρήτη με την Ελλάδα;;
Ξέρεις πολύ καλά για ποιες σφαγές μιλάω. Για τα γυναικόπαιδα και τους αθώους Τουρκο/κρητικόυς που κάποιοι βάφτισαν "ανταλλαγή πληθυσμών". Για την "ανταλλαγή πληθυσμών" μιλάω.

MaDriDisM έγραψε:Οι βυζαντινοί αυτοκράτορες δεν ήταν όλοι Έλληνες και η βυζαντινή αυτοκρατορία δεν ήταν ελληνικό κράτος.
Ήταν χριστιανικό κράτος αποτελούμενο από πολλές εθνότητες, όπου ζούσαν και οι Έλληνες.
Μόνο που ο όρος "Έλληνας" τότε θεωρούνταν προσβολή, γιατί οι Έλληνες θεωρούνταν ειδωλολάτρες.
Συνεπώς η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ποτέ Ελληνική! Ηταν ή πρωτευουσα ενός κράτους αποτελούμενο από πολλές εθνότητες. :;):

MaDriDisM έγραψε:
billybiros έγραψε:Αντι αυτού μιλάμε ακόμα για παραμυθάκια (όπως το ''κρυφό σχολείο'') και άλλα πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ!!!
Το έχεις ψάξει εσύ και το ξέρεις ότι δεν υπήρχε;;
Επειδή το λένε κάποιοι παπαροαριστεροί πάει να πει ότι έτσι είναι κιόλας;;
Γιατί εγώ από ιστορικές πηγές άλλα ξέρω.
Οχι, αλλά η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας διατήρησε την Ελληνική γλώσσα και μάλιστα όλα αυτά ΚΡΥΦΑ!!!smile
Κρυφό σχολείο δεν υπήρξε ποτέ, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν χρειάστηκε ποτέ να γίνει κρυφό.
ΗΤΑΝΕ ΦΑΝΕΡΟ.
Για ποίες αποδείξεις μου λες; Που υπάρχουν αυτές; Ποιες; Ένας μεταγενέστερος πίνακας και ένα ποίημα;
Oσον αφορά της αλήθειες αυτές διατυπώθηκαν από σοβαρά και σκεπτόμενα άτομα χωρίς φανατισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες.

Οσον αφορά τα πολιτικά (το ξέρεις πολύ καλά οτι ουδέποτε υπήρξα) και ποτέ δεν θα υπάρξω αριστερός!
Αλλά η όλη αλήθεια δεν είναι ούτε θέμα της ακρο-αριστεράς ούτε της ακροδεξιάς.
Επι πληροφόρηση σου πάντως οι πρώτοι που βγήκαν και αναφέρθηκαν σε αυτά τα ζητήματα ήταν απο τον χώρο των φιλελευθέρων, και δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την όλη αυτή αντεθνικιστική "παπαροαριστερά".

MaDriDisM έγραψε:
billybiros έγραψε:Υπάρχει στα αλήθεια κανείς που να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα με το Παλαιστινιακό - ενημερωμένος από τα Ελληνικά κανάλια;
Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου.
Αν και άσχετο με το θέμα μας, τα κανάλια κρύβουν πολλές αλήθειες.
Επίσης, τα βιβλία ιστορίας κρύβουν πολλές αλήθειες και διδάσκουν μια επιφανειακή μόνο όψη της Ιστορίας.
... και ένα απο τα καλύτερα βιβλία ιστορίας είναι αυτό της "Ιστορίας του Ελλ. Έθνους" του Παπαρηγόπουλου (που ξέρω πολύ οτι το έχεις διαβάσει) και δεν γράφει ούτε για κρυφά σχολεία ούτε για άλλου τέτοιου είδους παραμυθάκια και ποιηματάκια. :;):
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Τρι 24 Φεβ 2009, 1:50 am

billybiros έγραψε:
Το ότι συνέβησαν έτσι όμως τα γεγονότα στην Τρίπολη είναι η αλήθεια και δεν χρειάζεται να περνάμε απο το ένα άκρο στο άλλο.

Εντάξει, άμα είχες εσύ τους Τουρκους να σου γαμ....νε τη μάνα και τον πατέρα, να σε ξυλοφορτώνουν όταν δεν έχεις να πληρώσεις το φόρο, να σε σκοτώνουν έτσι και αντιμιλήσεις, φαντάζομαι θα τους υποδεχόσουν με ένα μπουκέτο λουλούδια και με σοκολατάκια έτσι;;;;;;

billybiros έγραψε:Όσον αφορά την Τουρκία τώρα, πότε δεν ήταν εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο;
Μην ξεχνάς οτι τα τουρκικά πάντα ήταν (και ακόμα είναι) επίσημη Γλώσσα της Κύπρου (μαζί με τα Ελληνικά και τα Αγγλικά).

Κάτσε και διάβασε τι ήταν η Συμφωνία της Ζυρίχης και πως φτάσαμε σε αυτήν.

billybiros έγραψε:Ξέρεις πολύ καλά για ποιες σφαγές μιλάω. Για τα γυναικόπαιδα και τους αθώους Τουρκο/κρητικόυς που κάποιοι βάφτισαν "ανταλλαγή πληθυσμών". Για την "ανταλλαγή πληθυσμών" μιλάω.

1.Εκεί που τα διάβασες αυτα, λέει τίποτα για στρατό του σουλτάνου ή όχι;;; Μάλλον όχι.
2.Δεν μου απάντησες ακόμα γιατί άργησε να ενωθεί η Κρήτη με την Ελλάδα.

billybiros έγραψε:Συνεπώς η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ποτέ Ελληνική!

Η Κωνσταντινούπολη είναι χτισμένη από Ρωμαίους στο αρχαίο "Βυζάντιον" που είναι ελληνικότατο. Οι Ρωμαίοι να σου υπενθυμίσω ότι τότε είχαν κατακτήσει την Ελλάδα.

billybiros έγραψε:Κρυφό σχολείο δεν υπήρξε ποτέ, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν χρειάστηκε ποτέ να γίνει κρυφό.
ΗΤΑΝΕ ΦΑΝΕΡΟ.

Μάλιστα...και δεν μου λες -εσύ που το κατέχεις το θέμα- ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας και σε όλη την ελληνική επικράτεια ελεύθεροι οι Έλληνες να κάνουν "φανερά" σχολεία;;;
Και τους επέτρεπαν να έχουν τυπογραφείο, για να τυπώνουν βιβλία;;;
Και στα χωριά σε όλη την Ελλάδα είχαν βιβλία τα παιδιά και από που μάθαιναν τη γλώσσα τους;;;

billybiros έγραψε:Επι πληροφόρηση σου πάντως οι πρώτοι που βγήκαν και αναφέρθηκαν σε αυτά τα ζητήματα ήταν απο τον χώρο των φιλελευθέρων, και δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την όλη αυτή αντεθνικιστική "παπαροαριστερά".

Και ποιοι είναι αυτοί που λες.
Για πες να τους μάθουμε...

billybiros έγραψε: ... και ένα απο τα καλύτερα βιβλία ιστορίας είναι αυτό της "Ιστορίας του Ελλ. Έθνους" του Παπαρηγόπουλου (που ξέρω πολύ οτι το έχεις διαβάσει) και δεν γράφει ούτε για κρυφά σχολεία ούτε για άλλου τέτοιου είδους παραμυθάκια και ποιηματάκια. :;):

Το έχεις διαβάσει εσύ και ξέρεις τι λέει;;;

Για την κατάσταση της παιδείας επί τουρκοκρατίας τί λέει ο Παπαρρηγόπουλος;

Τόμος 6, Μέρος Δεύτερο, Κεφάλαιο Ζ'.
Για διάβασε να δεις τι λέει για την παιδεία.

Ο όρος "κολυβογράμματα" σου λέει τίποτα;;;
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Τετ 25 Φεβ 2009, 1:33 am

MaDriDisM έγραψε:Εντάξει, άμα είχες εσύ τους Τουρκους να σου γαμ....νε τη μάνα και τον πατέρα, να σε ξυλοφορτώνουν όταν δεν έχεις να πληρώσεις το φόρο, να σε σκοτώνουν έτσι και αντιμιλήσεις, φαντάζομαι θα τους υποδεχόσουν με ένα μπουκέτο λουλούδια και με σοκολατάκια έτσι;;;;;;
Τα μπουκέτα και τα σοκολατάκια (που δεν νομίζω να υπήρχαν τότε) είναι το άλλο άκρο. Αν επιμένεις να κινήσε στα άκρα είναι θέμα δικό σου. Δεν νομίζω πως υπήρξε ποτέ το δίλημμα σφαγές ή μπουκέτα αλλά το ποια είναι η όλη αλήθεια και ποια η απόκρυψη της αλήθειας πέραν εθνικιστικών και αντεθνικιστικών (ανθελληνικών) φανατισμών.

MaDriDisM έγραψε:
billybiros έγραψε:Όσον αφορά την Τουρκία τώρα, πότε δεν ήταν εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο;
Κάτσε και διάβασε τι ήταν η Συμφωνία της Ζυρίχης και πως φτάσαμε σε αυτήν.
Κατραχάς τα Τουρκικά ήταν επίσημη γλώσσα στην Κύπρο και πολύ πριν το 1959 (Συμφωνία Ζυρίχης) οταν την Κύπρο την είχαν οι Αγγλοι. Και επειδή έχω διαβάσει αναλυτικά (οταν ήμουν στην Κύπρο) αλλά και παλαιότερα αρκετά πάνω στο όλο θέμα. (το μόνο που δεν κατάφερα ήταν να επισκεφθώ τα κατεχόμενα).
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "πως φτάσαμε σε αυτήν" ; Και προσωπικά την θεωρώ αρκετά δίκαια (αν εξαιρέσεις τα πολλά δικαιώματα που κράτησαν οι Άγγλοι). Στα όλα θέματα των δύο κοινοτήτων προσωπικά τα θεωρώ αρκετά δίκαια (απο τις πιο δίκαιες συμφωνίες).
Μόνο στο θέμα των Αγγλων θα δεις οτι και θεωρητικά αλλά και στην πράξη οι Αγγλοι και κάνουν και πάνε όπου θέλουν χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν. (Λίγο πολύ σε στρατιωτικά θέματα και όσον αφορά το ελεύθερο κομμάτι - το ίδιο κάνουμε και εμείς).

MaDriDisM έγραψε:1.Εκεί που τα διάβασες αυτα, λέει τίποτα για στρατό του σουλτάνου ή όχι;;
2.Δεν μου απάντησες ακόμα γιατί άργησε να ενωθεί η Κρήτη με την Ελλάδα.
Το οτι οι Τούρκοι αρνήθηκαν να φύγουν απο την Κρήτη είναι γεγονός. Το οτι γίναν σφαγές και μάχες - επίσης.
Εγώ δεν αναφέρθηκα όμως σε αυτές τις εχθροπραξίες αλλά στην "ανταλλαγή πληθυσμών" που ακολούθησε.
Η τον "συνωστισμό" αν θες των ΤουρκοΚρητικων και για τα γυναικόπαιδα που σφάξαμε.

MaDriDisM έγραψε:Η Κωνσταντινούπολη είναι χτισμένη από Ρωμαίους στο αρχαίο "Βυζάντιον" που είναι ελληνικότατο. Οι Ρωμαίοι να σου υπενθυμίσω ότι τότε είχαν κατακτήσει την Ελλάδα.
Και η "Χεράτ" στο νότιο Αφγανιστάν ήταν κάποτε Ελληνικότατη (πριν απο 2,5 σχεδόν χιλιάδες χρόνια)...
και τι με αυτό!!!
Για όσο καιρό ηταν "Ελληνική" η Κωνσταντινούπολη (Βυζάν) για άλλο τόσο ήταν η Αλεξάνδρεια και η Χεράτ.
Για 200 χρόνια την είχαν οι Ελληνες (πρό Χρηστού) και για τα υπόλοιπα 2400 δεν ήταν Ελληνική.
Αυτό την κάνει Ελληνική; (οτι πριν απο 2000 και βάλε χρόνια ζούσαν εκεί ΕΛΛΗΝΕΣ);
Τότε να πάρουμε και τους χάρτες της εποχής του Αλεξάνδρου και να πούμε οτι αυτή είναι η Ελλάδα!!
Απλά το Ελληνικό στοιχείο ήτανε πάντοτε έντονο στην περιοχή και πολύ πριν κατακτηθεί απο τους Τούρκους (για την ακρίβεια δεν υπήρχαν Τούρκοι τότε).

MaDriDisM έγραψε:Μάλιστα...και δεν μου λες -εσύ που το κατέχεις το θέμα- ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας και σε όλη την ελληνική επικράτεια ελεύθεροι οι Έλληνες να κάνουν "φανερά" σχολεία;;;
Και τους επέτρεπαν να έχουν τυπογραφείο, για να τυπώνουν βιβλία;;;
Και στα χωριά σε όλη την Ελλάδα είχαν βιβλία τα παιδιά και από που μάθαιναν τη γλώσσα τους;;;
Η εκκλησία πολύ απλά είχε τα μέσα - βιβλιοθήκες και άλλα... κάτι που δεν ήταν εύκολο για τον πολύ κόσμο.
Αυτό δεν σημαίνει οτι δίδασκαν τα παιδιά "ΚΡΥΦΑ" !!!
Και οταν μου λες οτι σε κάποιες περιοχές δεν άφηναν οι Τουρκοι την διδασκαλία και το έκανε εκεί κρυφά η Εκλησία!!! Που έγινε αυτό (που δίδασκε κρυφά η εκκλησία); Σε ποιες περιοχές και πότε;
Που υπήρχε το κρυφό σχολείο; (εκτός απο τα ποιηματάκια που φτιάξαν μετά και σε πίνακες ζωγραφικής που επίσης φτιάξαν μετά).

MaDriDisM έγραψε:Και ποιοι είναι αυτοί που λες.
Για πες να τους μάθουμε...
Ενας απο αυτούς είναι ο Ανδρεάς Ανδριανόπουλος.

MaDriDisM έγραψε:Το έχεις διαβάσει εσύ και ξέρεις τι λέει;;;
Αρκετές φορές το έχω χρησιμοποιήσει (ως φοιτητής) - φυσικά στην Βιβλιοθήκη.

MaDriDisM έγραψε:Για διάβασε να δεις τι λέει για την παιδεία.
Εγώ δεν είδα πουθενά να λέει περι κρυφού σχολείου και οτι όλα αυτά γινόταν και μάλιστα κρυφά.

MaDriDisM έγραψε:Ο όρος "κολυβογράμματα" σου λέει τίποτα;;;
Το θέμα μας δεν είναι αν διδασκόταν τα Ελληνικά!
Το θέμα μας είναι αν γινόταν ΚΡΥΦΑ!!

Μπορέις να μου εξηγήσεις και στις άλλες χώρες που κατείχαν οι Τουρκοι (Βουλγαρία για παράδειγμα) τι έγινε;
Eκέι που δεν υπήρχε κρυφό σχολείο!!!
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Τετ 25 Φεβ 2009, 3:33 pm

billybiros έγραψε:
Τα μπουκέτα και τα σοκολατάκια (που δεν νομίζω να υπήρχαν τότε) είναι το άλλο άκρο. Αν επιμένεις να κινήσε στα άκρα είναι θέμα δικό σου. Δεν νομίζω πως υπήρξε ποτέ το δίλημμα σφαγές ή μπουκέτα αλλά το ποια είναι η όλη αλήθεια και ποια η απόκρυψη της αλήθειας πέραν εθνικιστικών και αντεθνικιστικών (ανθελληνικών) φανατισμών.

Το θέμα σου εσένα ποιο είναι;;

billybiros έγραψε:Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "πως φτάσαμε σε αυτήν" ; Και προσωπικά την θεωρώ αρκετά δίκαια (αν εξαιρέσεις τα πολλά δικαιώματα που κράτησαν οι Άγγλοι). Στα όλα θέματα των δύο κοινοτήτων προσωπικά τα θεωρώ αρκετά δίκαια (απο τις πιο δίκαιες συμφωνίες).

Βρες μου εσύ άλλη μία χώρα, όπου το 18% ή μικρότερο ποσοστό του του πληθυσμού θεωρείται ισότιμη κοινότητα με το 82% και όχι μειονόιτητα.

billybiros έγραψε:Το οτι οι Τούρκοι αρνήθηκαν να φύγουν απο την Κρήτη είναι γεγονός. Το οτι γίναν σφαγές και μάχες - επίσης.
Εγώ δεν αναφέρθηκα όμως σε αυτές τις εχθροπραξίες αλλά στην "ανταλλαγή πληθυσμών" που ακολούθησε.
Η τον "συνωστισμό" αν θες των ΤουρκοΚρητικων και για τα γυναικόπαιδα που σφάξαμε.

Οι Τούρκοι κάτοικοι της Κρήτης ήταν αμέτοχοι στις σφαγές του τουρκικού στρατού;;

billybiros έγραψε:Και η "Χεράτ" στο νότιο Αφγανιστάν ήταν κάποτε Ελληνικότατη (πριν απο 2,5 σχεδόν χιλιάδες χρόνια)...
και τι με αυτό!!!
Για όσο καιρό ηταν "Ελληνική" η Κωνσταντινούπολη (Βυζάν) για άλλο τόσο ήταν η Αλεξάνδρεια και η Χεράτ.

Για πες μου ρε παληκάρι εσύ που τα ξέρεις, τα αρχαία χρόνια και την εποχή που χτίστηκε η Κων/πολη στην Ανατολική Θράκη ζούσαν Τούρκοι, Βούλγαροι, κάποιος άλλος λαός μηπως;;;
Επί 2000 και πλέον χρόνια στην περιοχή ποιος λαός ζούσε;;;
Αφού λες ότι δεν ήταν ελληνική, πες μας και μας να μάθουμε τι ήταν!!!

Το Αφγανιστάν κατοικούνταν ποτέ από Έλληνες;;;;
Η Αίγυπτος;;;
Και δεν μιλάω βέβαια για τις όποιες ελληνικες παροικίες υπήρχαν και υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, μιλάω για το κύριο μέρος του πλήθυσμού.

Άρα μάλλον άστοχος ο παραλληλισμός. :;):

billybiros έγραψε:Η εκκλησία πολύ απλά είχε τα μέσα - βιβλιοθήκες και άλλα... κάτι που δεν ήταν εύκολο για τον πολύ κόσμο.

Κάτσε στα χωριά είχαν βιβλιοθήκες;;;
Ενδιαφέρουσα άποψη....
Ξέρεις εσύ πολλές βιβλιοθήκες να είχε η εκκλησία;;
Επίσης, γιατί οι Έλληνες στέλναν τα παιδιά τους σε ελληνικα σχολεία σε ξένες χώρες ή σε ενετοκρατούμενες περιοχές;;;
Γιατί δεν τα στέλναν στα "φανερά" ελληνικα σχολεία να τα έχουν και κοντά τους;;;

billybiros έγραψε:Αυτό δεν σημαίνει οτι δίδασκαν τα παιδιά "ΚΡΥΦΑ" !!!

Σωστά.
Όλα γίνονταν φανερά, γι' αυτό άλλωστε κατά καιρούς είχαν κόψει τις γλώσσες Ελλήνων επειδή μιλούσαν ελληνικά, τη "γλώσσα των απίστων".

billybiros έγραψε:Που υπήρχε το κρυφό σχολείο; (εκτός απο τα ποιηματάκια που φτιάξαν μετά και σε πίνακες ζωγραφικής που επίσης φτιάξαν μετά).

Κατ' αρχήν μάθε ότι ο όρος "κρυφό σχολείο" χρησιμοποιηθηκε αργότερα, για να περιγράψει την κρυφή διδασκαλία των ελληνικών. Δεν υπήρχε την εποχή εκείνη ο όρος "κρυφό σχολείο", άρα αν περιμένεις να βρεις αναφορές σε αυτό, μάλλον χάνεις το χρόνο σου.

Αν πάλι θέλεις φωτογραφίες από τα "κρυφά σχολεία" για να πεισθείς, λυπάμαι αλλά οι κληρικοί δεν φρόντισαν να τραβήξουν καμιά, έτσι για να έχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Επίσης, αν διαβάσεις τον Παπαρρηγόπουλο θα δεις τι λέει για τα σχολεία και για το πως γινόταν σε διάφορες περιπτώσεις η διδασκαλία της γλώσσας. Κάτσε και διάβασε και άσε τα αρθράκια από το ίντερνετ. :;):

billybiros έγραψε:Ενας απο αυτούς είναι ο Ανδρεάς Ανδριανόπουλος.

Εντάξει διορθώνω.
Δεν ειναι μόνο οι ακροαριστεροί.
Είναι και οι υπηρέτριες της Αμερικής.

billybiros έγραψε:Εγώ δεν είδα πουθενά να λέει περι κρυφού σχολείου και οτι όλα αυτά γινόταν και μάλιστα κρυφά.

Το είπαμε και παραπάνω ότι τότε δεν υπήρχε ο όρος "κρυφό σχολείο".
Αλλά τι είδες να λέει;;;
Ότι ελεύθερα οι Έλληνες είχαν "φανερά" σχολεία;;;;
Για πες μου που το λέει.

billybiros έγραψε:Μπορέις να μου εξηγήσεις και στις άλλες χώρες που κατείχαν οι Τουρκοι (Βουλγαρία για παράδειγμα) τι έγινε;
Eκέι που δεν υπήρχε κρυφό σχολείο!!!

Σε άλλες χώρες αγαπητέ δεν υπήρχε γραφή, άρα ήταν δύσκολο να υπάρχει κρυφό σχολείο.
Στην Βουλγαρία δεν γνωρίζω τι συνέβαινε, άλλωστε δεν με αφορά κιόλας.
Αλλά εσύ που ξέρεις για πες μας τι γινόταν στη Βουλγαρία;;;
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Τετ 25 Φεβ 2009, 7:36 pm

MaDriDisM έγραψε:Το θέμα σου εσένα ποιο είναι;;
H Αλήθεια.

MaDriDisM έγραψε:Βρες μου εσύ άλλη μία χώρα, όπου το 18% ή μικρότερο ποσοστό του του πληθυσμού θεωρείται ισότιμη κοινότητα με το 82% και όχι μειονότητα.
Δεν αποτελεί μειονότητα το 18% σε μια χώρα και το γεγονός της ισοτιμίας των δύο κοινοτήτων είναι απο τα θετικά της συμφωνίας (και όχι τα αρνητικά). Παντού (δημόσιο - εκπροσωπήσεις) υπήρχε συγκεκριμένη αναλογία.
Στην Ευρωπαϊκή ένωση που βρίσκεται για παράδειγμα η Ελλάδα δεν είναι μειονότητα αν και σαφέστατα μικρότερη σε πληθυσμό χώρα (έτσι έχει λιγότερους για παράδειγμα βουλευτές απο την Γερμανία). Δεν είμαστε μειονότητα αλλά ισότιμο μέλος με άλλες χώρες και αυτό το θεωρώ πολύ καλό.

Η Κύπρος δυστυχώς η ευτυχώς πέρασε απο τους Αγγλους (που με όλα τα κακά τους) άφησαν πίσω μια πολύ καλή νοοτροπία και ένα σοβαρότερο σύστημα απο το δικό μας. Οι λογικές εμείς ήμαστε περισσότεροι αρα εσείς είστε μειονότητα δεν είναι σύγχρονη νοοτροπία.

MaDriDisM έγραψε:Οι Τούρκοι κάτοικοι της Κρήτης ήταν αμέτοχοι στις σφαγές του τουρκικού στρατού;;
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την σφαγή αθώων γυναικών και μικρών παιδιών, ούτε την απόκριψη της ολης αλήθειας απο τα βιβλία ιστορίας.

MaDriDisM έγραψε:Για πες μου ρε παληκάρι εσύ που τα ξέρεις, τα αρχαία χρόνια και την εποχή που χτίστηκε η Κων/πολη στην Ανατολική Θράκη ζούσαν Τούρκοι, Βούλγαροι, κάποιος άλλος λαός μηπως;;;
Επί 2000 και πλέον χρόνια στην περιοχή ποιος λαός ζούσε;;;
Αφού λες ότι δεν ήταν ελληνική, πες μας και μας να μάθουμε τι ήταν!!!
Απαντώ με τα δικά σου λόγια (αυτά που έγραψες λίγο πιο πάνω)
"Ήταν χριστιανικό κράτος αποτελούμενο από πολλές εθνότητες, όπου ζούσαν και οι Έλληνες.
Μόνο που ο όρος "Έλληνας" τότε θεωρούνταν προσβολή, γιατί οι Έλληνες θεωρούνταν ειδωλολάτρες."

Εκτός και αν η χώρα δεν ήταν Ελληνική ενώ η πρωτεύουσα ήταν!!
Δηλαδή οταν μας συμφέρει είναι δικά μας αλλά οταν δεν μας συμφέρει δεν είναι!!!

MaDriDisM έγραψε:Κάτσε στα χωριά είχαν βιβλιοθήκες;;;
Ενδιαφέρουσα άποψη....
Ξέρεις εσύ πολλές βιβλιοθήκες να είχε η εκκλησία;;
Επίσης, γιατί οι Έλληνες στέλναν τα παιδιά τους σε ελληνικα σχολεία σε ξένες χώρες ή σε ενετοκρατούμενες περιοχές;;;
Γιατί δεν τα στέλναν στα "φανερά" ελληνικα σχολεία να τα έχουν και κοντά τους;;;
Και σήμερα αρκετοί στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό.
Αυτό δεν σημαίνει οτι στην Ελλάδα σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει το "κρυφό σχολείο".

MaDriDisM έγραψε:Εντάξει διορθώνω.
Δεν ειναι μόνο οι ακροαριστεροί.
Είναι και οι υπηρέτριες της Αμερικής.
Ενδιαφέρουσα άποψη, όποιος διαφωνεί είναι πράκτορας των Αμερικανών.
Θα περίμενα απο σένα πιο σοβαρά επιχειρήματα.

Και επειδή και εγώ συμφωνώ με τις απόψεις του, τότε μάλλον κι εγώ είμαι πράκτορας των Αμερικανών και των Εβραιων. smile

MaDriDisM έγραψε:Το είπαμε και παραπάνω ότι τότε δεν υπήρχε ο όρος "κρυφό σχολείο".
Αλλά τι είδες να λέει;;;
Ότι ελεύθερα οι Έλληνες είχαν "φανερά" σχολεία;;;;
Για πες μου που το λέει.
Το "κρυφό σχολείο" Madridism είναι κάτι που εφευρέθηκε μετά και από την ίδια την εκκλησία.
Οταν έχεις 400 χρόνια κατοχή δεν φτιάχνεις ούτε Πανεπιστήμια, αυτο δεν σημαίνει όμως οτι έφτιαχνες και κρυφά σχολεία.
Και αφού στο κάτω κάτω οι Τούρκοι δεν άφηναν τους Ελληνες να μάθουν γράμματα - αλλά το έκανε αυτό κρυφά η εκκλησία! Εγώ σαν αφελής κάνω το απλα αυτα ερωτήματα.
400 χρόνια πώς και δεν τους πήραν χαμπάρι τους Έλληνες;
400 χρόνια τους κορόιδευαν πίσω απο την πλάτη τους;

Δεν θεωρώ φυσικά τόσο αφελή τον εαυτό μου!

MaDriDisM έγραψε:Σε άλλες χώρες αγαπητέ δεν υπήρχε γραφή, άρα ήταν δύσκολο να υπάρχει κρυφό σχολείο.
Στην Βουλγαρία δεν γνωρίζω τι συνέβαινε, άλλωστε δεν με αφορά κιόλας.
Τώρα σοβαρολογείς!!!! Σιγά μην πούμε οτι μόνοι οι Ελληνες ξέραν να γράφουν (αυτά είναι αστεία) όπως φυσικά και το κρυφό σχολείο. Ποια χώρα ρε συ MaDriDisM δεν είχε γραφή;;;;

Κατα τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας (οι Τούρκοι δεν κατείχαν μόνο την Ελλάδα - αλλά σχεδόν όλα τα Βαλκάνια) δεν κοψανε ούτε τα σχολεία ούτε πολέμησαν την εκκλησία. Τους Τούρκους τους ενδιέφερε μόνο ο φόρος (το γνωστό σε όλου μας "χαράτσι") και απο εκεί και πέρα διατηρούσαν άριστες σχέσεις με την Ελληνική εκκλησία. Η εκκλησία πάντοτε είχε όλα τα προνόμια και αποτελούσε πολλές φορές "το καρφί" των Τουρκων.
Ακόμα και κατά την διάρκεια της επανάστασης οι ίδιοι οι ιερείς "δίνανε" κανονικά τους "Ελληνες".
Στην Βουλγαρία όπως και στις άλλες χώρες που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι ισχύαν τα ίδια (φόρος χαράτσι) και απο εκεί και πέρα ούτε απογορεψαν στους Βουλγάρους την γλώσσα τους, και ούτε οι Βουλγαροι αλλά ούτε και οι αλλες χώρες των Βαλκανίων στερούνταν γραφής.
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Πεμ 26 Φεβ 2009, 3:51 pm

billybiros έγραψε:
Δεν αποτελεί μειονότητα το 18% σε μια χώρα

Αλλά τι αποτελεί;;
Γιατί σε άλλες χώρες με μειονότητες ανάλογες δεν γίνεται το ίδιο (πχ Τσεχία);;

billybiros έγραψε:Στην Ευρωπαϊκή ένωση που βρίσκεται για παράδειγμα η Ελλάδα δεν είναι μειονότητα αν και σαφέστατα μικρότερη σε πληθυσμό χώρα (έτσι έχει λιγότερους για παράδειγμα βουλευτές απο την Γερμανία). Δεν είμαστε μειονότητα αλλά ισότιμο μέλος με άλλες χώρες και αυτό το θεωρώ πολύ καλό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υποδηλώνει και η λέξη και όπως ισχύει βάσει της συμφωνίας Μααστριχτ, είναι ένωση κρατών, δεν είναι κράτος. Δηλαδή κάτι σαν ομοσπονδία κρατών.

Επομένως, άστοχο τελείως το παράδειγμα σου.

billybiros έγραψε:Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την σφαγή αθώων γυναικών και μικρών παιδιών, ούτε την απόκριψη της ολης αλήθειας απο τα βιβλία ιστορίας.

Δεν διαφωνώ.
Αλλά θα γράφουμε όλη την αλήθεια, όχι μόνο την αλήθεια που θέλουν οι απάτριδες. :;):

billybiros έγραψε:Απαντώ με τα δικά σου λόγια (αυτά που έγραψες λίγο πιο πάνω)
"Ήταν χριστιανικό κράτος αποτελούμενο από πολλές εθνότητες, όπου ζούσαν και οι Έλληνες.
Μόνο που ο όρος "Έλληνας" τότε θεωρούνταν προσβολή, γιατί οι Έλληνες θεωρούνταν ειδωλολάτρες."

Εκτός και αν η χώρα δεν ήταν Ελληνική ενώ η πρωτεύουσα ήταν!!
Δηλαδή οταν μας συμφέρει είναι δικά μας αλλά οταν δεν μας συμφέρει δεν είναι!!!

Άλλο το κράτος αγαπητέ άλλο η χώρα.
Τα έχεις μπερδέψει.
Η Πελοπόννησος για παράδειγμα πέρασε από την κυριαρχία διαφόρων κρατών, αλλά ήταν και παραμένει ελληνική χώρα.
Η Ανατολική Θράκη ανέκαθεν ήταν ελληνική χώρα και όταν ακόμα την κατέλαβαν οι Τουρκοι.
Άλλο αν πριν 100 περίπου χρόνια η διεθνής διπλωματία αποφασισε να φύγουν από εκεί οι Έλληνες.

billybiros έγραψε:Και σήμερα αρκετοί στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό.
Αυτό δεν σημαίνει οτι στην Ελλάδα σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει το "κρυφό σχολείο".

Εσύ ξέρεις πολλούς που να τελείωσαν το Γυμνάσιο στο εξωτερικό;;
Εκτός εάν είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
Κανένας δεν στέλνει το παιδί του έξω για να τελειώσει το σχολείο.
Μην μπλέκεις τις σπουδές με το σχολείο eusa naughty

billybiros έγραψε:Ενδιαφέρουσα άποψη, όποιος διαφωνεί είναι πράκτορας των Αμερικανών.

Χα!
Πολύ θα το ήθελε να είναι πράκτοράς τους, αλλά δεν είναι.
Μην ανησυχείς, οι αμερικάνοι ξέρουν ποιους επιλέγουν για πράκτορες και σίγουρα επιλέγουν πιο έξυπνους από αυτόν.
Γλείφτης τους είναι και προσπαθεί σαν το σκυλάκι να τρέχει από πίσω, για να "ψήσουν" αυτοί κάνα κόμμα να τον βάλουν στο επικρατείας για να ξαναγίνει βουλευτής.
Γι'αυτό άλλωστε δεν έχει κανένα πρόβλημα να αλλάζει συνεχώς κόμματα. Μόνο σε ένα είναι σταθερός: στο λιβάνισμα της Αμερικής. :;):

billybiros έγραψε:Και επειδή και εγώ συμφωνώ με τις απόψεις του, τότε μάλλον κι εγώ είμαι πράκτορας των Αμερικανών και των Εβραιων.

Είπα εγώ πουθενά ότι είναι πράκτορας;;; eusa naughty
Άλλο πράκτορας, άλλο γλειφτης...!
Και δεν είπα εγώ ότι επειδή κάποιος συμφωνεί μαζί του ειναι ίδιος με αυτόν.
Και ποιος μίλησε για Εβραίους;;; :hmmm:
Σίγουρα όχι εγώ eusa naughty

Εσυ δεν ξέρω αν συμφωνείς με τις απόψεις του, αλλά εγώ ειλικρινά και που τον βλέπω μου ρχετε να τον μουτζώσω λόγω των απόψεών του. Αρκετούς γλείφτες της Αμερικής διαθέτουμε, αλλά αυτός ειδικά το παρακάνει.

billybiros έγραψε:Το "κρυφό σχολείο" Madridism είναι κάτι που εφευρέθηκε μετά και από την ίδια την εκκλησία.

Απάντησα σχετικά με το θέμα παραπάνω.

billybiros έγραψε:Οταν έχεις 400 χρόνια κατοχή δεν φτιάχνεις ούτε Πανεπιστήμια, αυτο δεν σημαίνει όμως οτι έφτιαχνες και κρυφά σχολεία.

Επί της ουσίας έχεις κάτι να μου πεις με παραπομπή από το βιβλίο του Παπαρρηγόπουλου που να αναιρεί ότι υπήρχαν σε διάφορες περιόδους και περιοχές επί τουρκοκρατίας απαγορεύσεις στην διδασκαλία της γλώσσας ή θα συνεχίσεις να αερολογείς;;

Εγώ παραπέμπω στην σελ. 578 του τόμου 6 (πρώτη παράγραφος), όπου ο ιστορικός λέει σαφώς ότι ελληνικά σχολεία άρχισαν να ιδρύονται στην ελληνική ήπειρο μετά τα μέσα του 17ου αιώνα, όταν η Υψηλή Πύλη άλλαξε στάση και έγινε επιεικέστερη με την εκπαίδευση των υποδούλων.

billybiros έγραψε:Και αφού στο κάτω κάτω οι Τούρκοι δεν άφηναν τους Ελληνες να μάθουν γράμματα - αλλά το έκανε αυτό κρυφά η εκκλησία! Εγώ σαν αφελής κάνω το απλα αυτα ερωτήματα.
400 χρόνια πώς και δεν τους πήραν χαμπάρι τους Έλληνες;
400 χρόνια τους κορόιδευαν πίσω απο την πλάτη τους;

Αν διάβαζες τα προηγούμενα μου ποστ, θα έβλεπες ότι δεν σου είπα εγώ ότι 400 χρόνια και παντού στην Ελλάδα γινόταν αυτό.
Ο σουλτάνος Μωάμεθ Β' επίσημα είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα να μαθαίνουν τη γλώσσα τους οι "γκιαούρηδες", ωστόσο αυτό δεν τηρούνταν παντού και πάντα. (υπό το πρόσχημα του ισλαμικού νόμου)
Άλλωστε ο ίδιος είχε συμφωνήσει ότι δεν θα μετατραπεί καμία εκκλησία σε τζαμί και αυτό όλοι ξέρουμε πόσο τηρήθηκε! :;):

billybiros έγραψε:Τώρα σοβαρολογείς!!!! Σιγά μην πούμε οτι μόνοι οι Ελληνες ξέραν να γράφουν (αυτά είναι αστεία) όπως φυσικά και το κρυφό σχολείο. Ποια χώρα ρε συ MaDriDisM δεν είχε γραφή;;;;

Πάλι αερολογίες;;
Αλβανοί και Βλάχοι για παράδειγμα δεν είχαν γραφή.
Το αναφέρει άλλωστε και ο Παπαρρηγόπουλος αυτό σελ. 448 Τόμος 6.

billybiros έγραψε:Κατα τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας (οι Τούρκοι δεν κατείχαν μόνο την Ελλάδα - αλλά σχεδόν όλα τα Βαλκάνια) δεν κοψανε ούτε τα σχολεία ούτε πολέμησαν την εκκλησία.

:hysterical: :hysterical: :hysterical:
Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!
Οι Τούρκοι τέτοια πράματα;;;Ποτέ! lol

Μου φτιαξες τη μέρα τώρα....!

billybiros έγραψε:Τους Τούρκους τους ενδιέφερε μόνο ο φόρος (το γνωστό σε όλου μας "χαράτσι") και απο εκεί και πέρα διατηρούσαν άριστες σχέσεις με την Ελληνική εκκλησία. Η εκκλησία πάντοτε είχε όλα τα προνόμια και αποτελούσε πολλές φορές "το καρφί" των Τουρκων.
Ακόμα και κατά την διάρκεια της επανάστασης οι ίδιοι οι ιερείς "δίνανε" κανονικά τους "Ελληνες".

Μάλλον και εδώ γνωρίζεις μισές αλήθειες.
Η εκκλησία είχε μερικά προνόμια κατόπιν συμφωνίας του Πατριάρχη Γεννάδιου και του Μωάμεθ Β' του πορθητή και αυτό έγινε επειδή ήθελε να μην φύγουν όλοι οι χριστιανοί προς άλλες περιοχές εκτός οθωμανικής αυτοκρατορίας, διότι τότε δεν θα εισέπρατε φόρους.

Αυτοί οι οποίοι ήταν τα "όργανα" του σουλτάνου ήταν οι κοτζαμπασηδες, που τους διόριζαν οι ίδιοι και είχαν την ευθύνη να λένε στους τούρκους ποιος είναι "κακό παιδάκι".
Πολλές φορές οι Τουρκοι απειλούσαν τους ιερείς ότι θα σκοτώσουν τα μικρά παιδιά αν δεν μάθουν ποιοι είναι οι υπαίτιοι μιας εξέγερσης και έτσι τους τα έδιναν προκειμένου να σωθουν τα παιδιά.
Σίγουρα υπήρξαν και κάποιοι (λίγοι) προδότες στην εκκλησία, οι οποίοι θέλαν για δικό τους όφελος να συνεργαστούν με τον κατακτητή, προδότες όμως πιο πολλοί ήταν εκτός εκκλησίας.

billybiros έγραψε:Στην Βουλγαρία όπως και στις άλλες χώρες που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι ισχύαν τα ίδια (φόρος χαράτσι) και απο εκεί και πέρα ούτε απογορεψαν στους Βουλγάρους την γλώσσα τους, και ούτε οι Βουλγαροι αλλά ούτε και οι αλλες χώρες των Βαλκανίων στερούνταν γραφής.

Σήμερα στην Τουρκία απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να ομιλείς σε δημόσιο χώρο ποντιακά ή κουρδικά. Για διδασκαλία όπως καταλαβαίνεις ουδείς λόγος.
Αν σε πιάσει ο χωροφύλακας, πας δικαστήριο κατευθείαν και με συνοπτικές διαδικασίες στο μπουντρούμι.
Κι εσύ πιστεύεις ότι εκείνες τις εποχές ήταν όλα free;;
:bow:
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Πεμ 26 Φεβ 2009, 7:43 pm

MaDriDisM έγραψε:Αλλά τι αποτελεί;;
Γιατί σε άλλες χώρες με μειονότητες ανάλογες δεν γίνεται το ίδιο (πχ Τσεχία);;
Τι γίνεται στην Τσεχία; Σορυ αλλά δεν κατάλαβα τι θες να πεις;

MaDriDisM έγραψε:Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υποδηλώνει και η λέξη και όπως ισχύει βάσει της συμφωνίας Μααστριχτ, είναι ένωση κρατών, δεν είναι κράτος. Δηλαδή κάτι σαν ομοσπονδία κρατών.
Επομένως, άστοχο τελείως το παράδειγμα σου.

H EE είναι ομοσπονδία, αν δεν σου αρέσει αυτό το παράδειγμα δες και τα άλλα παραδείγματα ομόσπονδων κρατών - (Ισπανία - Γερμανία - Βραζιλία - Καναδάς).
Το να υπάρχει ισότιμες κοινότητες είναι και ωραίο και δίκαιο πράγμα.
Αν πάλι εσένα δεν σου αρέσει η ισοτιμία είναι δικό σου θέμα.

MaDriDisM έγραψε:
billybiros έγραψε:Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την σφαγή αθώων γυναικών και μικρών παιδιών, ούτε την απόκριψη της ολης αλήθειας απο τα βιβλία ιστορίας.

Δεν διαφωνώ.
Αλλά θα γράφουμε όλη την αλήθεια, όχι μόνο την αλήθεια που θέλουν οι απάτριδες. :;):
Μα δεν το κάνουμε! Τι σου λέω τόση ώρα;

MaDriDisM έγραψε:
billybiros έγραψε:Απαντώ με τα δικά σου λόγια (αυτά που έγραψες λίγο πιο πάνω)
Άλλο το κράτος αγαπητέ άλλο η χώρα.
Τα έχεις μπερδέψει.
Δηλαδή η Κωνσταντινούπολη (και η ευρύτερη περιοχή) θές να μου πεις οτι είναι μια Ελληνική χώρα κατεκτημένη απο άλλα κράτη εδώ και 2000 χρόνια!!!

MaDriDisM έγραψε:
billybiros έγραψε:Και σήμερα αρκετοί στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό.

Εσύ ξέρεις πολλούς που να τελείωσαν το Γυμνάσιο στο εξωτερικό;;
Εκτός εάν είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
Κανένας δεν στέλνει το παιδί του έξω για να τελειώσει το σχολείο.
Μην μπλέκεις τις σπουδές με το σχολείο eusa naughty
MaDriDisM, μην κάνουμε πως δεν καταλαβαινόμαστε.
Δηλαδή για να καταλάβω, πριν την Τουρκοκρατία οι Ελληνες πήγαιναν σε πανεπιστήμια της Ελλάδος και οι Τουρκοι τους το απαγόρεψαν; Προφανώς όχι!!!
Το παραπάνω (αυτό μέσα στα quote) είναι αντεπειχείρημα - και αν δεν το κατάλαβες σου το λέω με απλά λόγια.
Το οτι κάποιοι πηγαίνανε σχολείο στο εξωτερικό δεν αποδεικνύει σε καμία περίπτωση οτι υπήρχε το "κρυφό σχολείο".
Φυσικά και με το όλο καθεστώς σε ένα σχολείο του εξωτερικού θα ήταν καλύτερες οι συνθήκες - αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι εκκλησία δίδασκε ΚΡΥΦΑ από τους Τούρκους.

MaDriDisM έγραψε:Πολύ θα το ήθελε να είναι πράκτοράς τους, αλλά δεν είναι.
Μην ανησυχείς, οι αμερικάνοι ξέρουν ποιους επιλέγουν για πράκτορες και σίγουρα επιλέγουν πιο έξυπνους από αυτόν.
Γλείφτης τους είναι και προσπαθεί σαν το σκυλάκι να τρέχει από πίσω, για να "ψήσουν" αυτοί κάνα κόμμα να τον βάλουν στο επικρατείας για να ξαναγίνει βουλευτής.
Γι'αυτό άλλωστε δεν έχει κανένα πρόβλημα να αλλάζει συνεχώς κόμματα. Μόνο σε ένα είναι σταθερός: στο λιβάνισμα της Αμερικής.
Εγώ δεν ξέρω πολλούς γλύφτες να παραιτούνται 2 φορές από τα κόμματα τους (γενικός δεν ξέρω και πολλούς που να αφήνουν την θέση του βουλευτή). Επίσης δεν ξέρω πολλούς πράκτορες οι "γλύφτες των Αμερικανών" να γίνονται προσωπικοί σύμβουλοι του Πούτην και μάλιστα για ενεργειακά θέματα.
Επιπλέον τα τελευταία χρόνια που ο "οχι και τόσο έξυπνος" αυτός άνθρωπος είναι σύμβουλος του Πουτιν στην Γεωστρατηγική των Ενεργειακών η Ρωσία έγινε απο τις σημαντικότερες δυνάμεις παγκοσμίως στον Ενεργειακό τομέα. Ευτυχώς δηλαδή που δεν αξιοποιούνται τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα και ήμαστε εκεί που ήμαστε.

MaDriDisM έγραψε:Εσυ δεν ξέρω αν συμφωνείς με τις απόψεις του, αλλά εγώ ειλικρινά και που τον βλέπω μου ρχετε να τον μουτζώσω λόγω των απόψεών του. Αρκετούς γλείφτες της Αμερικής διαθέτουμε, αλλά αυτός ειδικά το παρακάνει.
Παρακολουθώ στενά τις απόψεις (τα τελευταία 10 χρόνια) και ήμουν μέλος των Φιλελευθέρων.
Αν όχι σε όλα στα περισσότερα θέματα υπάρχει ταύτιση απόψεων και δεν είναι ταύτιση απόψεων με το συγκεκριμένο άτομο αλλά τον συγκεκριμένο χώρο.
Ποτέ δεν το έκρυψα ότι είμαι υπέρμαχος της "παγκοσμιοπόιησης" και του Φιλελευθερισμόυ - ο οποίος είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ξερόλες και κατηγορούν πράγματα και έννοιες που δεν τις γνωρίζουν.

MaDriDisM έγραψε:Επί της ουσίας έχεις κάτι να μου πεις με παραπομπή από το βιβλίο του Παπαρρηγόπουλου που να αναιρεί ότι υπήρχαν σε διάφορες περιόδους και περιοχές επί τουρκοκρατίας απαγορεύσεις στην διδασκαλία της γλώσσας ή θα συνεχίσεις να αερολογείς;;
Το βιβλίο (μάλλον εγκυκλοπαίδεια θα την έλεγα) δεν την έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου - αλλά αυτό που λές δεν αποδεικνύει σε καμία περίπτωση οτι τα σχολεία της Εκκλησίας ήταν κρυφά.
... και αν πάση περιπτωση όποτε υπήρχε αυτό το κρυφό σχολείο (που φυσικά ποτέ δεν υπήρχε)
οι Τούρκοι δεν τους πήραν χαμπάρι τους πανέξυπνους ΕΛΛΗΝΕΣ κληρικούς τι κάνανε;
δεν πiάσαν κανέναν;
και για να έχουμε το καλό ερώτημα (αφού λές οτι υπήρχε το κρυφό σχολείο) σε ποιές ακριβώς περιοχές υπήρχε και πότε; (Θέλω αν δώ αν ήταν και τα Τρίκαλα μέσα smile )

MaDriDisM έγραψε:Αλβανοί και Βλάχοι για παράδειγμα δεν είχαν γραφή.
Το αναφέρει άλλωστε και ο Παπαρρηγόπουλος αυτό σελ. 448 Τόμος 6.
Ναι σε αυτό έχεις δίκαιο - αλλά στις άλλες περιοχές που κατείχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία - πώς διασώθηκε η γλώσσα και η γραφή (σε αυτούς που είχαν) - αφού εκεί δεν υπήρχε κρυφό σχολείο;

MaDriDisM έγραψε:Πολλές φορές οι Τουρκοι απειλούσαν τους ιερείς ότι θα σκοτώσουν τα μικρά παιδιά αν δεν μάθουν ποιοι είναι οι υπαίτιοι μιας εξέγερσης και έτσι τους τα έδιναν προκειμένου να σωθουν τα παιδιά.
Σίγουρα υπήρξαν και κάποιοι (λίγοι) προδότες στην εκκλησία, οι οποίοι θελαν για δικό τους όφελος να συνεργαστούν με τον κατακτητή, προδότες όμως πιο πολλοί ήταν εκτός εκκλησίας.
"ο χρηστός ξανασταυρώνεται"...
Μάλλον εξαίρεση αποτελούσαν αυτοί που δεν συνεργαζόταν με τους Τούρκους.

MaDriDisM έγραψε:Σήμερα στην Τουρκία απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να ομιλείς σε δημόσιο χώρο ποντιακά ή κουρδικά. Για διδασκαλία όπως καταλαβαίνεις ουδείς λόγος.
Αν σε πιάσει ο χωροφύλακας, πας δικαστήριο κατευθείαν και με συνοπτικές διαδικασίες στο μπουντρούμι.
Κι εσύ πιστεύεις ότι εκείνες τις εποχές ήταν όλα free;;
Δεν ήταν όλα free - αλλά δεν υπήρχαν ούτε κρυφά σχολεία.
Και αφού ήταν τόσο αυστηρά τα πράγματα τότε, τι τους κάναν αυτούς που πιάναν να πάνε στο παράνομο "κρυφό σχολείο";
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Παρ 27 Φεβ 2009, 12:49 am

billybiros έγραψε:Τι γίνεται στην Τσεχία; Σορυ αλλά δεν κατάλαβα τι θες να πεις;

Υπάρχει μεγάλη γερμανική κοινοτητα, η οποία ωστόσο δεν θεωρείται ισότιμη με τους Τσέχους.

billybiros έγραψε:H EE είναι ομοσπονδία, αν δεν σου αρέσει αυτό το παράδειγμα δες και τα άλλα παραδείγματα ομόσπονδων κρατών - (Ισπανία - Γερμανία - Βραζιλία - Καναδάς).
Το να υπάρχει ισότιμες κοινότητες είναι και ωραίο και δίκαιο πράγμα.
Αν πάλι εσένα δεν σου αρέσει η ισοτιμία είναι δικό σου θέμα.

Έχω ήδη απαντήσει ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις μια ομοσπονδία κρατών (όπως λες και εσύ ότι είναι) με ένα κράτος. Αν δεν καταλαβαίνεις τις διαφορές κράτους-ομοσπονδίας κρατών δεν μπορώ να κάνω κάτι.

billybiros έγραψε:Δηλαδή η Κωνσταντινούπολη (και η ευρύτερη περιοχή) θές να μου πεις οτι είναι μια Ελληνική χώρα κατεκτημένη απο άλλα κράτη εδώ και 2000 χρόνια!!!

Απλά ανηκε σε διάφορα κράτη κατά καιρούς.

billybiros έγραψε:Το οτι κάποιοι πηγαίνανε σχολείο στο εξωτερικό δεν αποδεικνύει σε καμία περίπτωση οτι υπήρχε το "κρυφό σχολείο".

Απόδειξη σίγουρα όχι, ένδειξη όμως σίγουρα ναι.

billybiros έγραψε:Εγώ δεν ξέρω πολλούς γλύφτες να παραιτούνται 2 φορές από τα κόμματα τους (γενικός δεν ξέρω και πολλούς που να αφήνουν την θέση του βουλευτή).

eusa naughty eusa naughty eusa naughty
Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά ή δεν σου τα είπε καλα ο φίλος σου ο Ανδριανόπουλος.
Δεν παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα.
Το έχασε κατόπιν προσφυγής στο Εκλογοδικείο.

billybiros έγραψε:Επιπλέον τα τελευταία χρόνια που ο "οχι και τόσο έξυπνος" αυτός άνθρωπος είναι σύμβουλος του Πουτιν στην Γεωστρατηγική των Ενεργειακών η Ρωσία έγινε απο τις σημαντικότερες δυνάμεις παγκοσμίως στον Ενεργειακό τομέα. Ευτυχώς δηλαδή που δεν αξιοποιούνται τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα και ήμαστε εκεί που ήμαστε.

Κατ' αρχήν για μια διετία υπήρξε σύμβουλος της Ρωσίας.
Κατά δεύτερον αν νομίζεις οτι η Ρωσία έγινε υπερδύναμη χάρη στον Ανδριανόπουλο, τότε πάσο... :bow:
Κατά τρίτον, όταν ήταν υπουργός στην Ελλάδα τι προσέφερε ο κύριος;;;; :hmmm:

billybiros έγραψε:Ποτέ δεν το έκρυψα ότι είμαι υπέρμαχος της "παγκοσμιοπόιησης" και του Φιλελευθερισμόυ - ο οποίος είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ξερόλες και κατηγορούν πράγματα και έννοιες που δεν τις γνωρίζουν.

Δεν ξέρω αν είμαι και εγώ "ξερόλας" κατά εσένα, αλλά η παγκοσμιοποίηση για μένα σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί την Ελλάδα. Όμως αυτό ξεφεύγει τελείως από το θέμα (το οποίο ήδη έχει ξεφύγει αρκετά) και δεν θα το συζητησουμε εδώ.

billybiros έγραψε:Το βιβλίο (μάλλον εγκυκλοπαίδεια θα την έλεγα) δεν την έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου - αλλά αυτό που λές δεν αποδεικνύει σε καμία περίπτωση οτι τα σχολεία της Εκκλησίας ήταν κρυφά.
... και αν πάση περιπτωση όποτε υπήρχε αυτό το κρυφό σχολείο (που φυσικά ποτέ δεν υπήρχε)
οι Τούρκοι δεν τους πήραν χαμπάρι τους πανέξυπνους ΕΛΛΗΝΕΣ κληρικούς τι κάνανε;
δεν πiάσαν κανέναν;

Σχολεία αν δεν το κατάλαβες δεν υπήρχαν γιατί απαγορεύονταν.
Βιβλία δεν υπήρχαν πλην των όποιων παλαιών Ευαγγελίων.
Εσύ βγάλε συμπέρασμα για το πως γινόταν η μάθηση της γλώσσας.
Οι Τούρκοι στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας δεν κατοικούσαν και άρα ήταν λίγο δύσκολο να ξέρουν τι γίνεται εκεί. Άλλωστε πολλες ορεινές περιοχές είχαν καθεστώς ημιαυτονομίας.
Κάτσε και διάβασε τον Παπαρρηγόπουλο, τα λέει όλα μέσα.

billybiros έγραψε:Ναι σε αυτό έχεις δίκαιο - αλλά στις άλλες περιοχές που κατείχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία - πώς διασώθηκε η γλώσσα και η γραφή (σε αυτούς που είχαν) - αφού εκεί δεν υπήρχε κρυφό σχολείο;

Και που ξέρεις εσύ τι υπήρχε εκεί;;
Εχεις μελετήσει την ιστορία των άλλων χωρών στις οποίες αναφέρεσαι;;

billybiros έγραψε:Μάλλον εξαίρεση αποτελούσαν αυτοί που δεν συνεργαζόταν με τους Τούρκους.

Ναι σωστά οι ιερείς ήταν συνεργάτες των Τούκρων.
Και σε αντάλλαγμα της συνεργασίας τους οι Τούρκοι κάναν αθρόους εξισλαμισμούς.
ΟΚ, ό,τι πεις!

billybiros έγραψε:Δεν ήταν όλα free - αλλά δεν υπήρχαν ούτε κρυφά σχολεία.
Και αφού ήταν τόσο αυστηρά τα πράγματα τότε, τι τους κάναν αυτούς που πιάναν να πάνε στο παράνομο "κρυφό σχολείο";

Έχω ήδη απαντήσει παραπάνω.

Αν εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι το σχολείο και η γλώσσα ήταν όλα φανερά και σεβαστά από τον Τούρκο, μπορείς να το πιστεύεις.
Αλλά τα ιστορικά δεδομένα μαρτυρούν άλλα. :;):
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Παρ 27 Φεβ 2009, 7:29 pm

MaDriDisM έγραψε:Υπάρχει μεγάλη γερμανική κοινοτητα, η οποία ωστόσο δεν θεωρείται ισότιμη με τους Τσέχους.
Σε τί ποσοστό;

MaDriDisM έγραψε:Απλά ανηκε σε διάφορα κράτη κατά καιρούς.
Aνοίκε ποτέ; και πότε; σε Ελληνικό κράτος;

MaDriDisM έγραψε:Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά ή δεν σου τα είπε καλα ο φίλος σου ο Ανδριανόπουλος.
Δεν παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα.
Το έχασε κατόπιν προσφυγής στο Εκλογοδικείο.
Ουσιαστικά την είχε κάνει από πολύ πιο πρίν.

MaDriDisM έγραψε:Κατ' αρχήν για μια διετία υπήρξε σύμβουλος της Ρωσίας.
Κατά δεύτερον αν νομίζεις οτι η Ρωσία έγινε υπερδύναμη χάρη στον Ανδριανόπουλο, τότε πάσο...
Κατά τρίτον, όταν ήταν υπουργός στην Ελλάδα τι προσέφερε ο κύριος;;;;
H Ρωσική κυβέρνηση (ουσιαστικά ο Πουτιν) τον όρισε ως επικεφαλή ομάδας διεθνών ειδικών συμβούλων της κυβέρνησης της Ρωσίας σε θέματα Ανταγωνισμού και Απελευθέρωσης των Αγορών, μέσα στους οποίους ήταν και πρώην πρωθυπουργοί όπως αυτός της Γερμανίας. Η Ρωσία με απλά λόγια 'έψαξε και βρήκε τους καλύτερους στον κόσμο και ότι μέσα σε αυτούς επικεφαλής ήταν ένας Ελληνας πιστεύω οτι τα λέει όλα.
Η Ρωσία στα χρόνια του Πουτιν (δεν αναφέρομαι στην διετία) 11πλασίασε το ΑΕΠ της.

Τέλος ο Ανδριανόπουλος ήταν απο τους καλύτερους Υπουργούς Εξωτερικών (υφι) και Ανάπτυξης που πέρασν απο την Ελλάδα και η συμβουλή του καθοριστική στην είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ τότε).

MaDriDisM έγραψε:Οι Τούρκοι στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας δεν κατοικούσαν και άρα ήταν λίγο δύσκολο να ξέρουν τι γίνεται εκεί. Άλλωστε πολλες ορεινές περιοχές είχαν καθεστώς ημιαυτονομίας.
Κάτσε και διάβασε τον Παπαρρηγόπουλο, τα λέει όλα μέσα.
και μετά ρε MaDriDisM αφού σε αυτές τις περιοχές που λές δεν δεν κατοικούσαν Τούρκοι ενώ σε άλλες υπήρχε καθεστώς ημιαυτονομίας πως το σχολείο ήταν κρυφό; Κρυφό απο ποιους; :;):

MaDriDisM έγραψε:Και που ξέρεις εσύ τι υπήρχε εκεί;;
Εχεις μελετήσει την ιστορία των άλλων χωρών στις οποίες αναφέρεσαι;;
Ε μη μου πεις οτι είχαμε και "κρυφό σχολείο" στο "εξωτερικό".
Η ιδέα του "κρυφού σχολείου" ήταν ελληνική πατέντα.

MaDriDisM έγραψε:Ναι σωστά οι ιερείς ήταν συνεργάτες των Τούκρων.
Και σε αντάλλαγμα της συνεργασίας τους οι Τούρκοι κάναν αθρόους εξισλαμισμούς.
ΟΚ, ό,τι πεις!
Κλασσικό παράδειγμα το Αγιον Ορος :;):

MaDriDisM έγραψε:Αν εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι το σχολείο και η γλώσσα ήταν όλα φανερά και σεβαστά από τον Τούρκο, μπορείς να το πιστεύεις.
Αλλά τα ιστορικά δεδομένα μαρτυρούν άλλα.
Ακόμα δεν κατάλαβα πως μετά απο όλα αυτά προκύπτει η ύπαρξη του κρυφού σχολείου.
και στο πιο ουσιώδες ίσος ερώτημα...
Που και πότε; Που και πότε (μεσα σε αυτά τα 400 χρόνια) υπήρχε αυτό το σχολείο δεν βλέπω ούτε ιστορικά δεδομένα, ούτε ουσιαστικές απαντήσεις.
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Τρι 03 Μαρ 2009, 2:15 pm

Ωραίες οι σοφιστίες και οι αερολογίες, το θέμα είναι όμως:
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ;;;

Μην περιμένεις να λάβω σοβαρά υπ' όψιν αερολογίες του στυλ "κρυφό σχολείο δεν υπήρχε, γιατί δεν υπήρχε" ή του στυλ "κρυφό σχολείο δεν υπήρχε, γιατί ήταν φανερό" ή σοφιστίες του στυλ "κρυφό σχολείο δεν υπήρχε, γιατί δεν τους πιάσαν οι Τούρκοι".

Αν έχεις λοιπόν κάποια σοβαρή ιστορική πηγή που να λέει ότι το σχολείο ήταν φανερό και ελεύθερο επί τουρκοκρατίας, παρέθεσέ την εδώ να τη συζητήσουμε.
Διαφορετικά, χρονο για αερολογίες και σοφιστίες λυπάμαι αλλά δεν έχω....

Όσο για τον Ανδριανόπουλο, εντάξει αμα πιστεύεις εσύ ότι χάρη σε αυτόν αυξήθηκε το ΑΕΠ της Ρωσίας, τότε πάσο.... :bow:
Μια ερώτηση μόνο: Αφού ήταν τόσο ικανός και σουπερ, τότε ο Πούτιν γιατί δεν τον κράτησε;;; :hmmm:
Εγώ αν είχα ένα τέτοιο αστέρι στην υπηρεσία μου, θα πλήρωνα όσο-όσο να τον κρατήσω...

Είσαι υπερήφανος δηλαδή από τους όρους σύμφωνα με τους οποίους μπήκε η Ελλάδα στην ΕΕ;

Για το Σκοπιανό συμφωνείς με τις απόψεις του;;;;
Για τον βομβαρδισμό της Σερβίας;;;;
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Τετ 04 Μαρ 2009, 1:04 am

MaDriDisM έγραψε:Ωραίες οι σοφιστίες και οι αερολογίες, το θέμα είναι όμως:
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ;;;
MaDriDisM όταν αναφέρομαι σε κάτι (την ύπαρξη του) το τεκμηριώνω.
πχ στο θέμα του μεταλλίου του Φράνκο (ημερομηνία - τόπος και φωτογραφία)
στο θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο (τον διεθνή κανονισμό - φωτογραφία και λίνκ ώστε να το βρει όποιος θέλει).
.... και στο θέμα του κρυφού σχολείο κάνω την πολύ απλή ερώτηση ".που και πότε;"
Απο όλα όσα μου παραθέτεις δεν προκύπτει πουθενά ούτε το που αλλά ούτε το πότε.
Είναι προφανές οτι δεν συνέβη ποτέ.

MaDriDisM έγραψε:
Όσο για τον Ανδριανόπουλο, εντάξει αμα πιστεύεις εσύ ότι χάρη σε αυτόν αυξήθηκε το ΑΕΠ της Ρωσίας, τότε πάσο....
Το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε λόγο της πολιτική του Πουτιν. Μέσα σε όλα αυτά που έκανε ο Πουτιν ήταν να προσλάβει μια ομάδα με τους κορυφαίους ανα τον κόσμο (μέσα σε αυτούς ήταν και πρώην πρωθυπουργοί οπως της Γερμανίας) σε θέματα ανταγωνισμού. Η όλη δουλεία του Πούτιν δεν ήταν προφανώς ατομική - αλλά μην ξεχνάς πως επικεφαλής σε ολους αυτούς ήταν ένας "οχι και τόσο έξυπνος" οπως χαρακτήρισες Ελληνας.

MaDriDisM έγραψε:Είσαι υπερήφανος δηλαδή από τους όρους σύμφωνα με τους οποίους μπήκε η Ελλάδα στην ΕΕ;
και η συμφωνία για την ΕΟΚ αλλά και για την ΟΝΕ ήταν απο τις καλύτερες για την Ελλαδα - μόνο που η πρώτη ήταν καθαρά πολιτική.

MaDriDisM έγραψε:Για το Σκοπιανό συμφωνείς με τις απόψεις του;;;;
Για τον βομβαρδισμό της Σερβίας;;;;
Φυσικά, θες να ανοίξουμε καινούριο θέμα...
Αμφιβάλω όμως αν τις γνωρίζεις.
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Τετ 04 Μαρ 2009, 11:51 am

billybiros έγραψε:Κρυφό σχολείο δεν υπήρξε ποτέ, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν χρειάστηκε ποτέ να γίνει κρυφό.
ΗΤΑΝΕ ΦΑΝΕΡΟ.

Για πες μου από που προκύπτει αυτό;
Γιατί από τις δικές μου ιστορικές πηγές φαίνεται πως δεν υπήρχε "φανερό" σχολείο γιατί ήταν απαγορευμένο.
Εκτός εάν εσύ έχεις άλλες πηγές, τις οποίες τόσο καιρό περιμένω να δω αλλα δεν βλέπω.

billybiros έγραψε:
Στην Βουλγαρία όπως και στις άλλες χώρες που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι ισχύαν τα ίδια (φόρος χαράτσι) και απο εκεί και πέρα ούτε απογορεψαν στους Βουλγάρους την γλώσσα τους, και ούτε οι Βουλγαροι αλλά ούτε και οι αλλες χώρες των Βαλκανίων στερούνταν γραφής.

Αυτά από που προκύπτουν;;;
Δεν είδα να έχεις παραθέσει κάποιο τεκμήριο...

billybiros έγραψε:Η όλη δουλεία του Πούτιν δεν ήταν προφανώς ατομική - αλλά μην ξεχνάς
πως επικεφαλής σε ολους αυτούς ήταν ένας "οχι και τόσο έξυπνος" οπως
χαρακτήρισες Ελληνας.

Και αυτό σημαίνει οτι είναι έξυπνος;;
Άλλο έχω διασυνδέσεις, άλλο είμαι έξυπνος.
Πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά. :;):

Πιστεύω ότι πρέπει να υποκλιθούμε στο μέγα αυτόν πολιτικό επιτστήμονα...αφού ήταν και στη Ρωσία του Πουτιν.....
Προκλήσεις από τουρκική τράπεζα! - Σελίδα 2 Ekl_13

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Είναι σαν τον Χούτο που έχει παίξει στην Ίντερ και στη Ρόμα.....

Αν θέλεις άνοιξε εσύ θέμα αν επιθυμείς να συζητήσουμε τις θέσεις του Ανδριανόπουλου.
Εμένα ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα...
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Τετ 04 Μαρ 2009, 11:58 am

MaDriDisM έγραψε:Για πες μου από που προκύπτει αυτό;
Γιατί από τις δικές μου ιστορικές πηγές φαίνεται πως δεν υπήρχε "φανερό" σχολείο γιατί ήταν απαγορευμένο.
Εκτός εάν εσύ έχεις άλλες πηγές, τις οποίες τόσο καιρό περιμένω να δω αλλά δεν βλέπω.
Ακόμα και έτσι να ήτανε (που δεν ήταν) γιατί δεν απαντάς στην πολύ απλή ερώτηση;
Που και πότε υπήρχε αυτό το "κρυφό σχολείο"; Είναι πολύ απλό.
... και αυτό είναι όλη η ουσία...
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Τετ 04 Μαρ 2009, 12:04 pm

Σε όλη την ελληνική επικράτεια υπήρχαν "κρυφά σχολεία", δηλαδή τι περιμένεις να σου γράψω διευθύνσεις;;;

Για το πότε νομίζω ότι έχει ήδη λεχθεί, αλλά επειδή μάλλον δεν το θυμάσαι ήταν κυρίως μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα..

Ακόμα περιμένω απάντηση σε αυτά:

MaDriDisM έγραψε:
ΗΤΑΝΕ ΦΑΝΕΡΟ.

Εκτός εάν εσύ έχεις άλλες πηγές, τις οποίες τόσο καιρό περιμένω να δω αλλα δεν βλέπω.

billybiros έγραψε:

Αυτά από που προκύπτουν;;;
Δεν είδα να έχεις παραθέσει κάποιο τεκμήριο...
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Πεμ 05 Μαρ 2009, 12:21 am

MaDriDisM έγραψε:Σε όλη την ελληνική επικράτεια υπήρχαν "κρυφά σχολεία", δηλαδή τι περιμένεις να σου γράψω διευθύνσεις;;;
Για το πότε νομίζω ότι έχει ήδη λεχθεί, αλλά επειδή μάλλον δεν το θυμάσαι ήταν κυρίως μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα..
Ολα αυτά MaDriDisM " σε όλη την ελληνική επικράτεια και κυρίως μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα είναι ο ορισμός της αοριστολογίας. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις πως οι Τούρκοι απαγόρευαν εκείνες τις περιόδους (κυρίως μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα) που επίσης είναι αρκετά αόριστη - την διδασκαλία των Ελληνικών και αυτή γινόταν σε όλη την ελληνική επικράτεια κρυφά από την εκκλησία τότε πάσο. Σε μένα είναι πολύ δύσκολο (χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη) πως για 300 χρόνια (και όχι 400) οι Τούρκοι δεν πήραν τίποτα απο ολα αυτά χαμπάρι και μάλιστα ήταν και αυστηροί με το θέμα της διδασκαλίας.

Η όλη στάση των Τουρκων πάνω στο όλο θέμα είναι φανερή απο τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Αγιον Ορος. Δεν το πείραξαν καθόλου και ως αντάλλαγμα το Αγιον Ορος έδινε κάποιο φόρο στους Τούρκους.

Ακόμα περιμένω απάντηση σε αυτά:

MaDriDisM έγραψε:
ΗΤΑΝΕ ΦΑΝΕΡΟ.

Προκύπτει απο
τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη,
την Ακαδημία των Κυδωνιών,
τις Σχολές της Πάτμου,
των Ιωαννίνων,
του Άθω,
της Σμύρνης,
της Αθήνας,
της Δημητσάνας,
της Ζαγοράς,
το Γυμνάσιο της Χίου

κ.ά.
Αντίθετα δεν υπάρχει καμία Ιστορική Μαρτυρία που να αποδεικνύει το "κρυφό σχολείο"
Το σε όλη την ελληνική επικράτεια και κυρίως μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα δεν μου λέει τίποτα απολύτως.
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από billybiros Πεμ 05 Μαρ 2009, 12:31 am

πχ
Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη

ΙΔΡΥΣΗ: 1454

Σχολάρχης Ματθαίος Καμαριώτης: 1489/90

Εγκατάστασή στο Φανάρι: 1599-1601

1750 και 1760 - ίδρυση της Αθωνιάδας και αναβάθμιση της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής με την πρόσκληση του Βούλγαρη.

18ος αιώνας. Σχολαρχης - Σέργιος Μακραίος

1830 - 568 βιβλία στην ελληνική και 840 σε ξένες γλώσσες.

Μπορώ να δω κάτι αντίστοιχο για το "κρυφό σχολείο" ;
H παραπάνω ερώτηση είναι ρητορική (γιατί ξέρω πολύ καλά) πως πέραν απο απο αοριστολογίες δεν υπάρχει πουθενά κανένα Ιστορικό Δεδομένο.
Αν το είχαν βρει θα το είχαν είδει ανακοινώσει. smile
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από billybiros Πεμ 05 Μαρ 2009, 12:35 am

Επίσης όλοι οι σχολάρχες της παραπάνω σχολής απο την ίδρυση της εως σήμερα.

Ματθαίος Καμαριώτης (1454 – 1489)
Δημήτριος Καστρινός (1489 – ; )
Μανουήλ Κορίνθιος (1500 – ; )
Θεοφάνης Ελεαβούλκος (1543 – 1551)
Ιωάννης Ζυγομαλάς (1555 – 1580)
Θεοδόσιος Ζυγομαλάς (1580 – 1600)
Φραγκίσκος Κόκκος (1604 – 1607)
Θεόφιλος ο Κορυδαλεύς ( 1621 – 1623 και 1629 – 1639)
Νικηφόρος Κλαροζάνης (1639 – 1641)
Αναστάσιος Παντοδύναμος (1655 – 1660)
Ιωάννης Καρυοφύλλης (1641 – 1655; και 1663)
Γερμανός Αιτωλός (1663 – 1665)
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος (1665 – 1671)
Σεβαστός Κυμινήτης (1671 – 1682)
Γεράσιμος Ακαρνάν (1682 – 1684)
Σπανδωνής (1684 – ; )
Γεράσιμος Ακαρνάν (1691 – 1702)
Διαμαντής Ρύσιος (1702 – 1704)
Ιάκωβος Μάνας Αργείος (1704 – 1720)
Καλλίνικος Νάξιος (1704 – 1711)
Αντώνιος ο Βυζάντιος (1711 – 1720)
Σπανδωνής ο Χαρτοφύλαξ (1720 – 1726)
Ιωάννης Τζανής, εξ ου οι Τζανέται Φαναριώται (1720 – 1724;)
Δωρόθεος ο Λέσβιος (1726 – 1744)
Δωρόθεος ο Λέσβιος προστάς του φιλο/κού τμήματος (1744 – 1760)
Ναθαναήλ Καλονάρης (1744 – 1748)
Προκόπιος Βυζάντιος (1748 – 1751)
Νικόλαος Κριτίας (1751 – 1752)
Ανανίας ο Αντιπάριος (1751 – 1760)
Ευγένιος Βούλγαρις (1760 – 1761)
Γεώργιος Βυζάντιος (1761 – 1763)
Ιωακείμ Πάριος (1763 – 1767)
Γεράσιμος Μητροπολίτης Βιζύης (1767 – 1769)
Χρύσανθος Αιτωλός (1769 – 1774)
Ηλίας ο Κύπριος (1769 – 1777)
Σέργιος Μακραίος ο εξ Αγράφων (1774 – 1793)
Φώτιος ο Κύπριος (1793 – 1795)
Μακάριος (1795 – 1798)
Σέργιος ο Μακραίος (1798 – 1801)
Δωρόθεος ο Βουλισμάς (1801 – 1803)
Ματθαίος ο εξ Αίνου (1803 – 1804)
Δωρόθεος Πρώιος (1804 – 1807)
Πλάτων Φραγγιάδης (1807 – 1809)
Στέφανος Δούγκας (1809 – 1810)
Παΐσιος Επίσκοπος (1810 – 1814)
Κωνσταντίνος Μιχαήλ Κούμας (1814 – 1815)
Πανάρετος Πελοποννήσιος (1815 – 1816)
Παρθένιος Αρχιμανδρίτης (1816 – 1817)
Σέργιος Μυστάκης (1817 – 1820)
Σαμουήλ ο Κύπριος (1820 – 1830)
Νικόλαος Λογάδης (1830 – 1835)
Σαμουήλ ο Κύπριος (1836 – 1844), το δ/ρον
Μελέτιος Μητροπολίτης (1844 – 1845)
Σαμουήλ Κύπριος (1845 – 1846), το τρίτον
Μελέτιος (1846 – 1848)
Δανιήλ ο Λήμνου (1848)
Ιάκωβος ο Πιτζιπιός (1849)
Κύριλλος Μητροπολίτης (1849)
Δωρόθεος Σχολάριος (1850 – 1853)
Παΐσιος (1852 – 1853)
Δανιήλ ο Μάγνης (1853 – 1854)
Παΐσιος ο Περγαμηνός (1854 – 1863)
Αλέξανδρος Λάσκαρις (1863 – 1864)
Μητροπολίτης Ιερόθεος (1864)
Ευστάθιος Κλεόβουλος (1864 – 1867)
Φιλόθεος Βρυέννιος (1867 – 1875)
Ιωάννης Αναστασιάδης (1875 – 1878)
Γρηγόριος Παλαμάς (1878 – 1888)
Μητρ.Σάρδεων Μιχαήλ Κλεόβουλος (1888 – 1918)
κενό (1918 – 1920)
Επίσκ.Τραχείας Αλέξανδρος Ζώτος (1920 – 1925)
Σπυρίδων Ζαχαριάδης (1925 – 1952)
Γεώργιος Δικταμπάνης (1952 – 1964)
κενό (1964 – 1967)
Ιωάννης Καραγιάννης (1967 – 1976)
κενό (1976 – 1991)
Νικόλαος Μαυράκης (1991 –

* Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται απο την ίδια τη σχολή.
billybiros
billybiros
Member
Member

Δημοσίευση από MaDriDisM Πεμ 05 Μαρ 2009, 1:20 am

billybiros έγραψε:πχ
Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη
Τώρα νομίζεις ότι κάτι είπες;;; :emocion20:

Η Μεγάλη του Γένους Σχολή δεν είναι σχολείο.
Είναι εκκλησιαστική ακαδημία και το ότι στην Κων/πολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις υπήρχε ανοχή από τους Τούρκους στην εκπαίδευση δεν αποτελεί απόδειξη ότι το σχολείο ήταν φανερό παντού.

Γράψε και τα ονόματα των Πατριαρχών να είναι πιο καλά στοιχειθετημένο...... smile

billybiros έγραψε:H παραπάνω ερώτηση είναι ρητορική (γιατί ξέρω πολύ
καλά) πως πέραν απο απο αοριστολογίες δεν υπάρχει πουθενά κανένα
Ιστορικό Δεδομένο.
Αν το είχαν βρει θα το είχαν είδει ανακοινώσει.

Κατ' αρχήν δεν αντιλαμβάνομαι από που προκύπτει η σιγουριά ότι δεν υπήρχε κρυφή διδασκαλία των ελληνικών, όταν ο Παπαρρηγόπουλος λέει ότι δεν ήταν ελεύθερη η εκπαίδευση των υποδούλων πάντοτε.

Και πως περιμένεις να υπάρχουν στοιχεία για κάτι που είναι κρυφό;;
Δηλαδή οι παπάδες θα κρατούσαν και αποδείξεις, προκειμένου να τους πιάσουν οι Τούρκοι;;;
Συγγνωμη αλλά τότε θα ήταν μακάκες ή θα είχαν αυτοκτονικές τάσεις...

Κρυφό σχολείο από όσα γνωρίζω λειτουργούσε π.χ. στο χώρο της μονής Φιλοσόφου κοντά στη Δημητσάνα.
Επισης και σε άλλες περιοχές λειτουργούσαν αντίστοιχα "κρυφά σχολεία", όπως πχ στο Λιδωρίκι.

Εγώ σχετικά με το κρυφό σχολείο παραθέτω όσα λέει ο έκριτος ιστορικός Διονύσης Κόκκινος στο έργο του "Η Ελληνική Επανάστασις", Τόμος Α’, Εκδόσεις Μέλισσα , σελ. 21, το οποίο να αναφέρω ότι έχει κερδίσει το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο παπάς κάτω από τα ράκη του ράσου του κρατεί το ψαλτήρι και πηγαίνει να μάθη τα παιδιά,που τον περιμένουν,να διαβάζουν.Ομιλεί ακόμη εις τα παιδιά και δια τους μεγάλους ανθρώπους που εδόξασαν άλλοτε αυτόν τον τόπον. Διδάσκει την ολίγην ιστορίαν που γνωρίζει και αυτός.Το κρυφό σχολειό δεν είναι θρύλος.Το συνετήρησε παρά τας διώξεις,παρά την αξιοθρήνητον έλλειψιν παντός μέσου,παρά την φοβεράν πίεσι τόσων αμέσων αναγκών που θα ήτο φυσικόν να οδηγήσουν προς τον εξισλαμισμόν,ο βαθύτατος πόθος του τυραννουμένου έθνους να υπάρξη

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Δημοσίευση από billybiros Πεμ 05 Μαρ 2009, 1:39 am

MaDriDisM έγραψε:Η Μεγάλη του Γένους Σχολή δεν είναι σχολείο.
Είναι εκκλησιαστική ακαδημία και το ότι στην Κων/πολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις υπήρχε ανοχή από τους Τούρκους στην εκπαίδευση δεν αποτελεί απόδειξη ότι το σχολείο ήταν φανερό παντού.

Δεν ήταν σχολείο επειδή ήταν ακαδημία!!! :emocion20:
Αυτό είναι το επιχείρημα - δηλαδή οι ακαδημίες δεν ήταν σχολεία;;;
"Κάτι σαν το οτι τα πολεμικά δεν είναι στρατιωτικά"!!
Νομίζω πως δουλευόμαστε!!!

Ενώ
MaDriDisM έγραψε:Κρυφό σχολείο από όσα γνωρίζω λειτουργούσε π.χ. στο χώρο της μονής Φιλοσόφου κοντά στη Δημητσάνα.
Επισης και σε άλλες περιοχές λειτουργούσαν αντίστοιχα "κρυφά σχολεία", όπως πχ στο Λιδωρίκι.
και η σχολή στη μονή Φιλοσόφου κοντά στη Δημητσάνα τι ήταν ρε MaDriDisM. ;;;
Το ίδιο ακριβός πράγμα ήταν!!!
ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ήταν.

Νομίζω πως το επιχείρημα σου δεν μπορεί να σταθεί (το ότι η Μεγάλη του γένους σχολή δεν ήταν σχολείο - άρα δεν μετράει) γιατί πολύ απλά και αυτήν που αναφέρεις εσύ ήταν το ίδιο ακριβός πράγμα (ιερατική σχολή).
Και αφού σε αρέσουν τα ονόματα θα σου αναφέρω πως αυτή η σχολή που αναφέρεις (το κρυφό κατα τα άλλα σχολείο) προσέφερε τέσσερις πατριάρχες Ιεροσολύμων, δύο Οικομενικούς Πατριάρχες, πολλούς ανώτατους εκκλησιαστικούς άνδρες (Γρηγόριος ο Ε΄, Παλαιών Πατρών Γερμανός), συνολικά 80 μητροπολίτες και επτά πατριάρχες....
και κατα τα άλλα ήταν σχολείο ενώ η μεγάλη του γένους δεν μετράει....

Αν αυτά είναι τα επιχειρήματα σου... σαφέστατα και πάντα
MaDriDisM έγραψε:Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
:;):
billybiros
billybiros
Member
Member

Σελίδα 2 από 3 Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή