Ελληνικά & greeklish
+3
MaDriDisM
alex_rm9
RivaS_10_
7 απαντήσεις
:: ΔΙΑΦΟΡΑ :: Σχετικά με το site
Σελίδα 1 από 1
Ελληνικά & greeklish
Τόσο καιρό, υπάρχουν -στις υπογραφές κάποιων- παροτρύνσεις για τη χρησιμοποίηση ελληνικών χαρακτήρων και την αποφυγή των λεγόμενων greeklish... Προσωπικά, δεν έχω διαπιστώσει κάποια διαφορά, σε σχέση με πριν, γεγονός που με λυπεί.
Θα ήθελα να προτίνω λοιπόν, να γίνει μία ομαδική προσπάθεια -σταδιακά- να εξαληφθούν, εφόσον είναι κάτι τέτοιο εφικτό. Βρίσκω μονάχα άχρηστο αυτόν τον τρόπο γραφής και νομίζω πως αν το καλοσκεφτείτε, είναι κάτι που ισχύει για όλους.
Θα ήθελα να προτίνω λοιπόν, να γίνει μία ομαδική προσπάθεια -σταδιακά- να εξαληφθούν, εφόσον είναι κάτι τέτοιο εφικτό. Βρίσκω μονάχα άχρηστο αυτόν τον τρόπο γραφής και νομίζω πως αν το καλοσκεφτείτε, είναι κάτι που ισχύει για όλους.
RivaS_10_- Madridista
- Αριθμός μηνυμάτων : 231
Απ: Ελληνικά & greeklish
egw prosopika sinithisa na grafw me agglikous xaraktires. twra an alla3w kai arxisw na grafw ellinika tha argw parapano kai tha diskolevomai. e3alou den vlepw to provlima. diskolevete kaneis na ta diavasei??
alex_rm9- Madridista
- Αριθμός μηνυμάτων : 1760
προσωπικά αν θες... ναί, δυσκολεύομαι!alex_rm9 έγραψε:egw prosopika sinithisa na grafw me agglikous xaraktires. twra an alla3w kai arxisw na grafw ellinika tha argw parapano kai tha diskolevomai. e3alou den vlepw to provlima. diskolevete kaneis na ta diavasei??
ή τουλάχιστον βρίσκω πολύ-πολύ καλύτερα τα απλά ελληνικά
RivaS_10_- Madridista
Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι γράφεις όχι μόνο εσύ αλλά όσοι γράφουν greeklish.. Άμα το κείμενο είναι μεγάλο η αλήθεια είναι ότι το μάτι κουράζετε κάπως.. Αλλά σε γενικές γραμμές εκτός από το καλό που κάνει (να γράφεις στα Ελληνικά) στο σιτε στην εικόνα του στο ότι διαβάζονται πιο εύκολα από τα greeklish κάνουν καλό και σε άλλα πράγματα για σένα.alex_rm9 έγραψε:egw prosopika sinithisa na grafw me agglikous xaraktires. twra an alla3w kai arxisw na grafw ellinika tha argw parapano kai tha diskolevomai. e3alou den vlepw to provlima. diskolevete kaneis na ta diavasei??
Και εγώ αρχικά άμα δεις παλιά μου ποστ στα greeklish έγραφα αλλά είπα να αλλάξω γιατί σε όποιο Ελληνικό σιτε έμπαινα έγραφαν σχεδόν όλοι Ελληνικά και υπήρχαν και προτροπές για να γράφουμε στα Ελληνικά
Το θέμα είναι όμως ότι μου έκανε και καλό γιατί όταν άρχισα να ασχολούμαι με εργασίες τις σχολής, διπλωματικές και τέτοια που έπρεπε εννοείτε να γράφω στα Ελληνικά έγραφα άνετα χωρίς να κάνω 1 λεπτό για να γράψω μια πρόταση.. Βοηθάει και γενικά για σένα να γράφεις στα Ελληνικά..
Όχι ότι δεν χρησιμοποιώ greeklish. Στο μσν ας πούμε ή στο irc με greeklish γράφω τα οποία φυσικά δεν ξεχνιούνται.. Δηλαδή αν μάθεις να γράφεις στα Ελληνικά μετά δεν θα κάνεις 1 λεπτό για να γράψεις μια πρόταση στα greeklish..
- αν έχετε συνηθήσει τα greeklish ή ακόμα ο υπολογιστής μπορεί να μήν έχει ελληνικούς χαρακτήρες, σας προτίνω 2 λύσεις:
1. Όσοι εχετε Firefox μπορείτε να βάλετε το add on "Greek textbox"... Για να μην ψάχνετε, θα το βρείτε εδώ
2. Ενώ επίσης, υπάρχει και μία δοκιμαστική σελίδα του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, το οποίο βέβαια έχει λίμιτ στους 155 χαρακτήρες, γιατί το πρόγραμμα μπορεί και να αγοραστεί. Το λινκ για τους ενδιαφερόμενους είναι αυτό
RivaS_10_- Madridista
Παιδια δεν υποχρεωνουμε κανενα να γραφει με ελληνικους χαρακτηρες..
Αν παρατηρησετε και εμεις καποτε γραφαμε με greeklish κατι που το αλλαξαμε με το χρονο!
Eιναι καλυτερο ενα κειμενο στα ελληνικα με ορθρογραφικα λαθη παρα ενα κειμενο με greelish!
Δεν ειναι πως δε μπορουμε να τα διαβασουμε απλα κουραζουν και μπορει να προσπεραστουν απο καποιους κατι που αχρηστευει την αποψη σας..
Αν παρατηρησετε και εμεις καποτε γραφαμε με greeklish κατι που το αλλαξαμε με το χρονο!
Eιναι καλυτερο ενα κειμενο στα ελληνικα με ορθρογραφικα λαθη παρα ενα κειμενο με greelish!
Δεν ειναι πως δε μπορουμε να τα διαβασουμε απλα κουραζουν και μπορει να προσπεραστουν απο καποιους κατι που αχρηστευει την αποψη σας..
Έχει επεξεργασθεί από τον/την madRidIstas.4 στις Παρ 12 Σεπ 2008, 9:22 pm, 2 φορές συνολικά
πολλές φορές -ειδικά σε μακροσκελή κείμενα- έχω προσπεράσει ποστς γραμμένα σε greeklish, σε σημείο να βγαίνω από το θέμα και να διστάζω να απαντήσω στο topic
RivaS_10_- Madridista
Εγω παντως εχωντας καμια internet 10+ χρονια δεν εχω κανενα προβλημα ειτε να γραφω ειτε να διαβαζω greeklish. Απλα τελευταια επειδη εχω σταματησει τα online games (που τα greeklish ειναι αναγκαστικα) εχω αρχισει να γραφω στα ελληνικα για να διευκολυνω οσους δυσκολευονται να τα διαβασουν.
Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα ...
Ως Φορουμ απο την αρχή της δημιουργίας μέχρι σήμερα δεν θέσαμε τέτοιο κανόνα.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου τα greeklish και πολλές φορές προσπερνάω το κείμενο (ειδικά όταν υπάρχουν πολλά μηνύματα).
Επίσης το να μπει ως κανόνας και να απαγορευτούν τα greeklish το θεωρώ ως το χειρότερο όλων. Υπάρχουν σάιτ που το κάνουν αυτό, αλλά δεν μου αρέσει ως λογική. Το θεωρώ υποκριτικό!!!
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα προηγούμενα Φορουμς μας θα δει οτι όλοι μας κάποια στιγμή γράφαμε με greeklish.
Οπως οι περισσότεροι απο μας άλλαξαν (την ανόητη κατά την προσωπική μου άποψη) αυτή συνήθεια - έτσι σιγά σιγά θα την αλλάξουν και οι άλλοι.
Αυτό που έχω να πω και να καταλήξω είναι οτι ένα ποστ δεν το γράφουμε για τον εαυτό μας - αλλά για τους άλλους.
Ετσι καλό θα ήταν να το προσέχαμε λίγο περισσότερο.
Ως Φορουμ απο την αρχή της δημιουργίας μέχρι σήμερα δεν θέσαμε τέτοιο κανόνα.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου τα greeklish και πολλές φορές προσπερνάω το κείμενο (ειδικά όταν υπάρχουν πολλά μηνύματα).
Επίσης το να μπει ως κανόνας και να απαγορευτούν τα greeklish το θεωρώ ως το χειρότερο όλων. Υπάρχουν σάιτ που το κάνουν αυτό, αλλά δεν μου αρέσει ως λογική. Το θεωρώ υποκριτικό!!!
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα προηγούμενα Φορουμς μας θα δει οτι όλοι μας κάποια στιγμή γράφαμε με greeklish.
Οπως οι περισσότεροι απο μας άλλαξαν (την ανόητη κατά την προσωπική μου άποψη) αυτή συνήθεια - έτσι σιγά σιγά θα την αλλάξουν και οι άλλοι.
Αυτό που έχω να πω και να καταλήξω είναι οτι ένα ποστ δεν το γράφουμε για τον εαυτό μας - αλλά για τους άλλους.
Ετσι καλό θα ήταν να το προσέχαμε λίγο περισσότερο.
Ρε παιδιά να επισημάνω κάτι ακόμα...
ειδικά αυτές τις μέρες που ο αριθμός των πόστ αυξάνεται και έρχομαι σπίτι το βράδυ και διαβάζω τα ποστ των άλλων....
είναι τρομερά κουραστικά τα greeklish...
θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι τα διαβάζω πάντα και δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν οι συνφορουμίτες μας.
Τις περισσότερες φορές τα προσπερνάω γιατί είναι κουραστικά και πάω κατευθείαν στο επόμενο.
Είναι κρίμα - γιατί ότι γράφει κάποιος (και δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά) το γράφει για να το διαβάσουν οι άλλοι - και όχι ο ίδιος.
ειδικά αυτές τις μέρες που ο αριθμός των πόστ αυξάνεται και έρχομαι σπίτι το βράδυ και διαβάζω τα ποστ των άλλων....
είναι τρομερά κουραστικά τα greeklish...
θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι τα διαβάζω πάντα και δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν οι συνφορουμίτες μας.
Τις περισσότερες φορές τα προσπερνάω γιατί είναι κουραστικά και πάω κατευθείαν στο επόμενο.
Είναι κρίμα - γιατί ότι γράφει κάποιος (και δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά) το γράφει για να το διαβάσουν οι άλλοι - και όχι ο ίδιος.
:: ΔΙΑΦΟΡΑ :: Σχετικά με το site
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης