Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελληνικά & greeklish

+3
MaDriDisM
alex_rm9
RivaS_10_
7 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Ελληνικά & greeklish Empty Ελληνικά & greeklish

Δημοσίευση από RivaS_10_ Πεμ 11 Σεπ 2008, 5:18 pm

Τόσο καιρό, υπάρχουν -στις υπογραφές κάποιων- παροτρύνσεις για τη χρησιμοποίηση ελληνικών χαρακτήρων και την αποφυγή των λεγόμενων greeklish... Προσωπικά, δεν έχω διαπιστώσει κάποια διαφορά, σε σχέση με πριν, γεγονός που με λυπεί.
Θα ήθελα να προτίνω λοιπόν, να γίνει μία ομαδική προσπάθεια -σταδιακά- να εξαληφθούν, εφόσον είναι κάτι τέτοιο εφικτό. Βρίσκω μονάχα άχρηστο αυτόν τον τρόπο γραφής και νομίζω πως αν το καλοσκεφτείτε, είναι κάτι που ισχύει για όλους.
RivaS_10_
Madridista
Madridista

Αριθμός μηνυμάτων : 231

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ελληνικά & greeklish Empty Απ: Ελληνικά & greeklish

Δημοσίευση από alex_rm9 Πεμ 11 Σεπ 2008, 6:03 pm

egw prosopika sinithisa na grafw me agglikous xaraktires. twra an alla3w kai arxisw na grafw ellinika tha argw parapano kai tha diskolevomai. e3alou den vlepw to provlima. diskolevete kaneis na ta diavasei??
alex_rm9
alex_rm9
Madridista
Madridista

Αριθμός μηνυμάτων : 1760

Δημοσίευση από MaDriDisM Πεμ 11 Σεπ 2008, 10:09 pm

Για την ακρίβεια alt+shift είναι.... smile
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Αριθμός μηνυμάτων : 3479

http://www.RealGR.tk/

Δημοσίευση από RivaS_10_ Πεμ 11 Σεπ 2008, 10:21 pm

alex_rm9 έγραψε:egw prosopika sinithisa na grafw me agglikous xaraktires. twra an alla3w kai arxisw na grafw ellinika tha argw parapano kai tha diskolevomai. e3alou den vlepw to provlima. diskolevete kaneis na ta diavasei??
προσωπικά αν θες... ναί, δυσκολεύομαι!
ή τουλάχιστον βρίσκω πολύ-πολύ καλύτερα τα απλά ελληνικά
RivaS_10_
Madridista
Madridista

Δημοσίευση από Sergio Ramos Πεμ 11 Σεπ 2008, 10:28 pm

alex_rm9 έγραψε:egw prosopika sinithisa na grafw me agglikous xaraktires. twra an alla3w kai arxisw na grafw ellinika tha argw parapano kai tha diskolevomai. e3alou den vlepw to provlima. diskolevete kaneis na ta diavasei??
Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι γράφεις όχι μόνο εσύ αλλά όσοι γράφουν greeklish.. Άμα το κείμενο είναι μεγάλο η αλήθεια είναι ότι το μάτι κουράζετε κάπως.. Αλλά σε γενικές γραμμές εκτός από το καλό που κάνει (να γράφεις στα Ελληνικά) στο σιτε στην εικόνα του στο ότι διαβάζονται πιο εύκολα από τα greeklish κάνουν καλό και σε άλλα πράγματα για σένα.

Και εγώ αρχικά άμα δεις παλιά μου ποστ στα greeklish έγραφα αλλά είπα να αλλάξω γιατί σε όποιο Ελληνικό σιτε έμπαινα έγραφαν σχεδόν όλοι Ελληνικά και υπήρχαν και προτροπές για να γράφουμε στα Ελληνικά

Το θέμα είναι όμως ότι μου έκανε και καλό γιατί όταν άρχισα να ασχολούμαι με εργασίες τις σχολής, διπλωματικές και τέτοια που έπρεπε εννοείτε να γράφω στα Ελληνικά έγραφα άνετα χωρίς να κάνω 1 λεπτό για να γράψω μια πρόταση.. Βοηθάει και γενικά για σένα να γράφεις στα Ελληνικά..

Όχι ότι δεν χρησιμοποιώ greeklish. Στο μσν ας πούμε ή στο irc με greeklish γράφω τα οποία φυσικά δεν ξεχνιούνται.. Δηλαδή αν μάθεις να γράφεις στα Ελληνικά μετά δεν θα κάνεις 1 λεπτό για να γράψεις μια πρόταση στα greeklish.. ;-)
Sergio Ramos
Sergio Ramos
Μηχανικάριος
Μηχανικάριος

Αριθμός μηνυμάτων : 7247

https://realgr.forumgreek.com/

Δημοσίευση από RivaS_10_ Πεμ 11 Σεπ 2008, 10:30 pm

• αν έχετε συνηθήσει τα greeklish ή ακόμα ο υπολογιστής μπορεί να μήν έχει ελληνικούς χαρακτήρες, σας προτίνω 2 λύσεις:

1. Όσοι εχετε Firefox μπορείτε να βάλετε το add on "Greek textbox"... Για να μην ψάχνετε, θα το βρείτε εδώ

2. Ενώ επίσης, υπάρχει και μία δοκιμαστική σελίδα του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, το οποίο βέβαια έχει λίμιτ στους 155 χαρακτήρες, γιατί το πρόγραμμα μπορεί και να αγοραστεί. Το λινκ για τους ενδιαφερόμενους είναι αυτό
RivaS_10_
Madridista
Madridista

Δημοσίευση από W.S_HOOLS Πεμ 11 Σεπ 2008, 10:37 pm

Παιδια δεν υποχρεωνουμε κανενα να γραφει με ελληνικους χαρακτηρες..

Αν παρατηρησετε και εμεις καποτε γραφαμε με greeklish κατι που το αλλαξαμε με το χρονο!

Eιναι καλυτερο ενα κειμενο στα ελληνικα με ορθρογραφικα λαθη παρα ενα κειμενο με greelish!

Δεν ειναι πως δε μπορουμε να τα διαβασουμε απλα κουραζουν και μπορει να προσπεραστουν απο καποιους κατι που αχρηστευει την αποψη σας..

real

Έχει επεξεργασθεί από τον/την madRidIstas.4 στις Παρ 12 Σεπ 2008, 9:22 pm, 2 φορές συνολικά
W.S_HOOLS
W.S_HOOLS
Banned
Banned

Αριθμός μηνυμάτων : 1576

http://www.gazzetta.gr/component/option,com_tag/tag_id,18/Itemid

Δημοσίευση από RivaS_10_ Πεμ 11 Σεπ 2008, 10:39 pm

πολλές φορές -ειδικά σε μακροσκελή κείμενα- έχω προσπεράσει ποστς γραμμένα σε greeklish, σε σημείο να βγαίνω από το θέμα και να διστάζω να απαντήσω στο topic
RivaS_10_
Madridista
Madridista

Δημοσίευση από Eladir Παρ 12 Σεπ 2008, 9:45 am

Εγω παντως εχωντας καμια internet 10+ χρονια δεν εχω κανενα προβλημα ειτε να γραφω ειτε να διαβαζω greeklish. Απλα τελευταια επειδη εχω σταματησει τα online games (που τα greeklish ειναι αναγκαστικα) εχω αρχισει να γραφω στα ελληνικα για να διευκολυνω οσους δυσκολευονται να τα διαβασουν.
Eladir
Eladir
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 5722

http://sport-fm.gr

Δημοσίευση από billybiros Παρ 12 Σεπ 2008, 8:56 pm

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα ...

Ως Φορουμ απο την αρχή της δημιουργίας μέχρι σήμερα δεν θέσαμε τέτοιο κανόνα.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου τα greeklish και πολλές φορές προσπερνάω το κείμενο (ειδικά όταν υπάρχουν πολλά μηνύματα).

Επίσης το να μπει ως κανόνας και να απαγορευτούν τα greeklish το θεωρώ ως το χειρότερο όλων. Υπάρχουν σάιτ που το κάνουν αυτό, αλλά δεν μου αρέσει ως λογική. Το θεωρώ υποκριτικό!!!

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα προηγούμενα Φορουμς μας θα δει οτι όλοι μας κάποια στιγμή γράφαμε με greeklish.

Οπως οι περισσότεροι απο μας άλλαξαν (την ανόητη κατά την προσωπική μου άποψη) αυτή συνήθεια - έτσι σιγά σιγά θα την αλλάξουν και οι άλλοι.

Αυτό που έχω να πω και να καταλήξω είναι οτι ένα ποστ δεν το γράφουμε για τον εαυτό μας - αλλά για τους άλλους.
Ετσι καλό θα ήταν να το προσέχαμε λίγο περισσότερο.
billybiros
billybiros
Member
Member

Αριθμός μηνυμάτων : 4512

https://realgr.forumgreek.com

Δημοσίευση από billybiros Παρ 12 Ιουν 2009, 12:58 am

Ρε παιδιά να επισημάνω κάτι ακόμα...
ειδικά αυτές τις μέρες που ο αριθμός των πόστ αυξάνεται και έρχομαι σπίτι το βράδυ και διαβάζω τα ποστ των άλλων....

είναι τρομερά κουραστικά τα greeklish...
θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι τα διαβάζω πάντα και δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν οι συνφορουμίτες μας.

Τις περισσότερες φορές τα προσπερνάω γιατί είναι κουραστικά και πάω κατευθείαν στο επόμενο.

Είναι κρίμα - γιατί ότι γράφει κάποιος (και δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά) το γράφει για να το διαβάσουν οι άλλοι - και όχι ο ίδιος.
billybiros
billybiros
Member
Member

Αριθμός μηνυμάτων : 4512

https://realgr.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης