Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Empty Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

Δημοσίευση από MaDriDisM Σαβ 19 Ιουλ 2008, 3:47 pm

Μεγάλη κινητοποίηση των Σκοπίων παρατηρείται για την προκλητική Συνάντηση που θα έχουν το Σαββατοκύριακο στη Μελίτη Φλώρινας, οι αυτοαποκαλούμενοι "Μακεδόνες" ελληνικής καταγωγής απ' όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών - μολονότι κρατούν χαμηλούς τόνους - υπάρχει εύλογη αγωνία για τυχόν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και "φιλοξενουμένων". Νωπές είναι άλλωστε και οι προκλήσεις Σκοπιανών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου βεβήλωσαν την ελληνική σημαία.

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια στο ιστορικό των ελληνοσκοπιανών σχέσεων, ο πρωθυπουργός της FΥRΟΜ Νίκολα Γκρουέφσκι, απέστειλε στον Κώστα Καραμανλή επιστολή, στην οποία, όχι απλώς δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά προκλητικότατα ζητά την αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, όπως και την επιστροφή περιουσιών και υπηκοότητας στους "Μακεδόνες" που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο!

neoskosmos.com.au

Και για να μην ξεχναμε ποιοι στηριζουν τους ψευτο-Μακεδονες των Σκοπιων:


«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα των γνωστών ακτιβιστών του Ουράνιου Τόξου στη Μακεδονία με σκοπό τη διεθνοποίηση των ψευδών ισχυρισμών τους περί υπάρξεως 'μακεδονικής μειονότητος' στη χώρα μας. Ως πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου αυτού προσδιορίζεται η αναγνώριση 'μακεδονικής' γλώσσας και η επίσημη διδασκαλία της από δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα σε επιλεγμένες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

Το βάρος της προπαγανδιστικής αυτής εκστρατείας του Ουράνιου Τόξου επωμίζεται πλέον επίσημα το κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 'Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – ΕΕΣ' (αποτελεί κοινή πολιτική ομάδα με το κόμμα των Πρασίνων και διαθέτει πέντε ευρωβουλευτές), αντιπροσωπεία του οποίου, με επικεφαλής τον Ισπανό ευρωβουλευτή, καταλανικής καταγωγής, Bernat Joan i Mari, επισκέφθηκε στις 12 και 13 Οκτωβρίου τη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα, για να εξετάσει επί τόπου την κατάσταση των δίγλωσσων κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας».


«Κατά τη διάρκεια της εν θέματι επισκέψεως, η αντιπροσωπεία της ΕΕΣ συναντήθηκε, κατόπιν φροντίδος του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Θεσσαλονίκη, με στελέχη της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων (ΥΔΙΣ), πλαισιωμένα από ειδικούς επιστήμονες, και στη Φλώρινα με τοπικούς βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη της εκεί επιστημονικής κοινότητος.

Πραγματικοί στόχοι της επισκέψεως ήταν η επιβεβαίωση και προβολή της πολιτικής agenda της ΕΕΣ -και του εδώ εταίρου της Ουράνιου Τόξου- και όχι η ενημέρωση της αντιπροσωπείας της. Επιπλέον, η διακίνηση και προλείανση του εδάφους για την μελλοντική εισαγωγή της 'μακεδονικής' γλώσσας στα δημόσια σχολεία της περιοχής της Φλώρινας. Το θέμα αυτό φαίνεται ότι συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση με τους τρεις δημάρχους Περάσματος (σ.σ. Αιμ. Ασπρίδη), Αμυνταίου (σ.σ. Ι. Λιάση) και Μελίτης (σ.σ. Κ. Τσακμάκη), καθώς και δευτερευόντως με τους δύο πανεπιστημιακούς κ.κ. Βλασίδη και Ζάικο. Ο δήμαρχος Περάσματος προέβαλε τη θέση ότι ενδεχόμενη κωδικοποίηση του γλωσσικού ιδιώματος της περιοχής θα κατέληγε, στην πράξη, σε απώλεια του 70% των στοιχείων εκείνων που διαμορφώνουν την ιδιαιτερότητα του ιδιώματος, δεδομένου ότι αυτό διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή ('τοπολαλιές').

Η αντιπροσωπεία επέμεινε -συχνά επιθετικά και προκλητικά απευθυνόμενη προς τους δίγλωσσους συνομιλητές της- ότι 'οφείλουν' να αισθάνονται διαφορετικοί και ότι λίγα κοινά στοιχεία έχουν με τον υπόλοιπο πληθυσμό της περιοχής. Οι απαντήσεις που έλαβε ήταν ομοιόμορφες στο περιεχόμενό τους και συνοψίζονται στις ακόλουθες φράσεις: 'Δεν αισθανόμαστε διαφορετικοί. Δεν αισθανόμαστε μειονότητα. Δεν αισθανόμαστε οιαδήποτε καταπίεση'.

Η συζήτηση με τα μέλη του πανεπιστημίου Φλώρινας εστιάσθηκε, πέραν της γλώσσας, στο ζήτημα της ταυτότητος. Στη θέση του κ. Mari ότι η ελληνική πολιτεία στερεί από τη 'μακεδονική' μειονότητα τον προσδιορισμό και το δικαίωμά της να αυτοαποκαλείται όπως αισθάνεται, οι δύο πανεπιστημιακοί αντέταξαν, μεταξύ άλλων επιχειρημάτων, ότι ο χαρακτηρισμός ενός τμήματος του ντόπιου πληθυσμού με τον όρο 'Μακεδόνας-μακεδονικός' χωρίς άλλο προσδιορισμό, θα στερούσε αντίστοιχο δικαίωμα από ένα άλλο τμήμα πληθυσμού, πολλαπλασίως μεγαλύτερο. Θέση που η αντιπροσωπεία της ΕΕΣ φάνηκε να συγκρατεί. [...]

Στις συναντήσεις στη Φλώρινα, παρά τις περί αντιθέτου προσπάθειες, τελικώς συμμετείχαν και γνωστοί εκπρόσωποι του Ουράνιου Τόξου, χωρίς όμως να παρέμβουν. Στη συνάντηση με τους δημάρχους, εκπρόσωπός του ανέφερε ότι το κόμμα του πρόκειται να συγκεντρώσει υπογραφές από τον τοπικό πληθυσμό για την εισαγωγή της 'μακεδονικής' γλώσσας στα τοπικά δημόσια σχολεία.

Ελάχιστο ενδιαφέρον υπήρξε για την συνέντευξη τύπου στην οποία πέραν των τεσσάρων μελών της αντιπροσωπείας και πέντε εκπροσώπων του Ουράνιου Τόξου, συμμετείχαν έξι τοπικοί δημοσιογράφοι, δηλαδή συνολικά 15 άτομα.

Στην ανωτέρω συνέντευξη, ο καταλανός ευρωβουλευτής προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να πάψουν να αρνούνται την ύπαρξη 'μακεδονικής μειονότητος' και να προβούν σε απογραφή του πληθυσμού της Μακεδονίας, όπου ο καθένας θα μπορεί να δηλώσει ελεύθερος την εθνοτική καταγωγή του».

iospress.gr
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Αριθμός μηνυμάτων : 3479
Location : Santiago Bernabeu

http://www.RealGR.tk/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Empty Απ: Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

Δημοσίευση από MaDriDisM Σαβ 19 Ιουλ 2008, 5:18 pm

Και για να ξερουμε τι εστι Bernat Joan i Mari, ιδου μερικες πληροφοριες:

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Bernat_Joan_Europarl

- Γεννηθηκε στις Βαλεαριδες νησους το 1960.
- Εχει σπουδασει καταλανικη φιλολογια.
- Ειναι καθηγητης της καταλανικης φιλολογιας και γλωσσας.
- Το 1993-1996 υπηρξε αντιπροεδρος του εθνικου συμβουλιου της Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).
- Προεδρος της ERC στις Βαλεαριδες νησους
- Εκλεγμενος ευρωβουλευτης με την ERC.
- Στο ευρωκοινοβουλιο ειναι μελος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, η οποια προσπαθει με καθε μεσο να δημιουργησει θεμα "μακεδονικης μειονοτητας" στην Ελλαδα.


Οι μεγαλοι αντι-ρατσιστες λοιπον προσπαθουν να δημιουργησουν "ρατσες" στην Ελλαδα και να τις κανουν να εχουν και διαφορες...

Αυτη ειναι η προπαγανδα των Καταλανων πολιτικων και των κομματων τους οσον αφορα την Ελλαδα και βεβαια αυτοι ειναι που κρυβονται πισω απο τη Μπαρτσελονα για να διαφημιζουν μεσω του ποδοσφαιρου την προπαγανδα τους σε ολο τον κοσμο.
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Αριθμός μηνυμάτων : 3479
Location : Santiago Bernabeu

http://www.RealGR.tk/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Empty Απ: Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

Δημοσίευση από RivaS_10_ Κυρ 20 Ιουλ 2008, 9:30 pm

ούτε καν σε εισαγωγικά δεν μπορώ να το βλέπω..!!
avatar
RivaS_10_
Madridista
Madridista

Αριθμός μηνυμάτων : 231
Location : σπίτι

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Empty Απ: Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

Δημοσίευση από billybiros Κυρ 20 Ιουλ 2008, 9:38 pm

Ας μην ξεχνάμε πως αντιπρόεδροι και μέλη αναγνωρισμένων συνδέσμων της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα δηλώνουν "ανθέλληνες" και καμαρώνουν μάλιστα για αυτό. ;-)
Χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία αντίδραση απο τα άλλα μέλη αυτών των συνδέσμων.
όποιος θέλει σχετικά λινκς (σε πμ).
billybiros
billybiros
Member
Member

Αριθμός μηνυμάτων : 4512
Location : Αθήνα

https://realgr.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Empty Απ: Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

Δημοσίευση από billybiros Κυρ 20 Ιουλ 2008, 9:58 pm

Oσο ξαναδιαβάζω το άρθρο - τόσο αρχίζω να τρελαίνομαι.
Και δεν τα έχω τόσο με τους Σκοπιανούς (αυτοί από την μεριά τους καλά κάνουν)
Το συμφέρον τους κοιτάνε.

Με αυτούς που τα έχω περισσότερο είναι με τους $υμφεροντολογους Καταλανούς της ERC.
Kαι κυρίως με αυτούς υποστηρίζουν την ERC εδώ στην Ελλάδα - πλασάροντας τους δήθεν σαν αγωνιστές και δημοκράτες.
Οσο για τους Έλληνες που δηλώνουν ανθέλληνες (περισσότερο τους λυπάμαι).
:fuck:
billybiros
billybiros
Member
Member

Αριθμός μηνυμάτων : 4512
Location : Αθήνα

https://realgr.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Empty Απ: Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

Δημοσίευση από MaDriDisM Κυρ 20 Ιουλ 2008, 10:27 pm

Ο Μεγας Αλεξανδρος οπου κατακτουσε μια περιοχη απο αυτους που επιανε αιχμαλωτους συμπεριφεροταν πολυ πιο σκληρα στους Ελληνες μισθοφορους, παρα στους ξενους. Διοτι πολυ απλα θεωρουσε απαραδεκτο να ειναι Ελληνες και να μαχονται τους Ελληνες. :;):


Εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα. Οι Σκοπιανοι κανουν την προπαγανδα τους, οι Καταλανοι τους στηριζουν γιατι επιθυμουν να διαμελιστουν ολες οι χωρες της Ευρωπης. ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ???

Μας εχουν πει οτι εχθρος μας πρεπει να ειναι η Ισπανια και ο Βασιλιας της, διοτι λεει και καλα καταπιεζουν τους "κακομοιρους" τους Καταλανους. Οι οποιοι "κακομοιροι" και "καταπιεσμενοι" Καταλανοι ερχονται αυθαδιαζοντας και παραχαρασοντας την Ιστορια, μεσα στην ιδια μας τη χωρα, για να μιλησουν περι "μακεδονικης μειονοτητας" (και τουρκικης μειονοτητας στην Θρακη για να μην ξεχνιομαστε) και αλλων πλασματων της φαντασιας τους. Απο την αλλη πλευρα ο "κακος" ο Βασιλιας και η "κακη" Ισπανια εχουν στηριξει κατ'επαναληψη την Ελλαδα σε ΟΛΑ τα εθνικα μας θεματα (ΚΑΙ στο Σκοπιανο ΚΑΙ στα ελληνοτουρκικα ΚΑΙ στην Κυπρο). Μαλιστα στην προσφατη συνδιασκεψη του ΝΑΤΟ ηταν απο τις λιγες χωρες που πηραν ΣΑΦΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ θεση υπερ του ελληνικου βετο.


ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

Ειναι προς το συμφερον των Ελληνων η υποστηριξη της καταλανικης προπαγανδας την οποια λανσαρουν μεσω της Μπαρτσελονα οι Καταλανοι πολιτικοι? Και θα μου πειτε οτι οι Ελληνες οπαδοι της Μπαρτσελονα την υποστηριζουν γιατι ειναι ποδοσφαιρικη ομαδα κλπ. ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Αριθμός μηνυμάτων : 3479
Location : Santiago Bernabeu

http://www.RealGR.tk/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Empty Απ: Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

Δημοσίευση από billybiros Κυρ 20 Ιουλ 2008, 10:53 pm

Σε αυτό που λέει ο Madridism εχει απόλυτο δίκαιο.

Κανένας δεν επιτέθηκε και δεν μίλησε για αυτούς που υποστηρίζουν την ομάδα της Μπαρστελόνα.

Η Μπαρτσελόνα και καλούς ποδοσφαιριστές έχει και ωραία μπάλα παίζει (οχι τόσο πέρυσι) αλλά διαχρονικά. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσσι, ο Ινιεστα, ο Τσάβι, παλιότερα ο Ροναλντίνιο είναι να τους βλέπεις και να τους χαίρεσαι .
Οταν η Μπαρτσελονα κέρδισε μέσα στο Μπερναμπάεου οι οπαδοί της Ρεάλ τους χειροκροτήσανε (πολιτισμένα πράγματα - ούτε γουρουνοκεφαλές ούτε τέτοια).

Με αυτούς που τα έχουμε είναι αυτούς που προσπαθούν να περάσουν τις ακραίες πολιτικές θέσεις τους μέσω του ποδοσφαίρου (που δεν είναι και λίγοι).

Ας μην ξεχνάμε οτι στο ποδόσφαιρο και σε πολλούς συνδέσμους (παντού και ανα όλο τον κόσμο) προωθούνται ακραίες πολλές φορές ιδεολογίες.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς οι Έλληνες οπαδοί των ξένων ομάδων (βλ. Ρεαλ. Μπαρτσελονα, Μιλαν, Λιβερπουλ κοκ) να έχουν κοινά σημεία επικοινωνίας (αγάπη για την μπάλα και το όμορφο ποδόσφαιρο).

Παρατηρούμε πως προωθούνται ακραίες πολιτικές θέσεις (όπως στήριξη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Καταλανίας την ERC).
Τους αποστάτες δηλαδή του εμφυλίου πολέμου, και του κόμματος που όπως αναγράφεται στο παραπάνω άρθρο εκφράζει ανθελληνικές θέσεις.
Aνθελληνικές θέσεις.
Υποστήριξη ακραίων ιδεολόγων (βλέπε Ολεγκέρ). και πολλά ακόμα.

Δυστυχώς και εμείς παρασυρόμαστε και πηγαίνουμε σε λάθος πεδίο αντιπαραθέσεων - αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν γνωστά και να μπούνε στη θέση τους.
:RM:
billybiros
billybiros
Member
Member

Αριθμός μηνυμάτων : 4512
Location : Αθήνα

https://realgr.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα Empty Απ: Συνάντηση "Μακεδόνων" στη Φλώρινα

Δημοσίευση από MaDriDisM Δευ 21 Ιουλ 2008, 12:27 am

Κοιταξε η αληθεια ειναι οτι και οι ιδιοι οι διοικουντες της Μπαρτσελονα, αλλα και οι οπαδοι της παραδεχονται οτι δεν ειναι ποδοσφαιρικη ομαδα ("κατι παραπανω απο ομαδα"), οποτε αυτοματα αναιρουν απο καθε οπαδο του ποδοσφαιρου το δικαιωμα να τους υποστηριζει σαν ποδοσφαιρικη ομαδα και μονο.

Οταν απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο σε αυτη την ομαδα ακους πολιτικες δηλωσεις, τοτε σιγουρα δεν σε αφηνουν οι ιδιοι να τους υποστηριξεις σαν ομαδα και μονο.


Απο κει και περα ομως σαν Ελληνες θεωρω απαραδεκτο να γινεται προπαγανδα εντος Ελλαδος υπερ της Καταλωνιας και κατα του Βασιλια της Ισπανιας κλπ. Αυτοι που αισθανονται περισσοτερο Καταλανοι απο Ελληνες, μπορουν καλλιστα να πανε στη Βαρκελωνη, να πολιτογραφηθουν Καταλανοι (να δουν και τη γλυκα... :giggle: ) και να μας αφησουν κι εμας στην ησυχια μας.

Εγω ομως δεν ανεχομαι να ακουω την προπαγανδα αυτη και να βλεπω υποστηρικτες στην Ελλαδα υπερ εκεινων που ειναι εχθροι της Ελλαδας (και δεν το κρυβουν) και μαλιστα ολα αυτα να γινονται συγκεκαλυμμενα υπο τον μανδυα του ποδοσφαιρου.
MaDriDisM
MaDriDisM
Madrileños Locos
Madrileños Locos

Αριθμός μηνυμάτων : 3479
Location : Santiago Bernabeu

http://www.RealGR.tk/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης